Antena 3 CNN Actualitate Taxa TV ar putea fi eliminată, în urma unei propuneri legislative a PSD

Taxa TV ar putea fi eliminată, în urma unei propuneri legislative a PSD

Taxa TV ar putea fi eliminată, în urma unei propuneri legislative a PSD
07 Feb 2011   •   11:13

Românii ar putea scăpa de obligativitatea plăţii taxei pentru programele postului public de televiziune dacă va fi aprobată o propunere legislativă a Partidului Social Democrat.

Parlamentarii PSD spun că, oamenii ar trebui scutiţi de plata taxei tv mai ales pentru că le-au fost reduse salariile şi pensiile.

Eliminarea taxei nu va influenţa activitatea postului public de televiziune, mai spun social democraţii. Televiziunea Publică primeşte deja bani de la bugetul de stat şi are venituri şi din activităţi proprii. Astfel, instituţia se va putea susţine financiar.

Parlamentarii PSD spun că menţinerea taxei tv ar reprezenta o dublă taxare a cetăţenilor, dar şi o discriminare faţă de alte televiziuni care nu primesc subvenţii de la stat.

În replică, Executivul susţine că eliminarea taxei tv ar însemna o gaură la bugetul de stat. La rândul său Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor a respins propunerea, pe motiv că taxa lunară de 4 lei nu reprezintă o sumă atât de mare pentru români. Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat de Senat.

×
Subiecte în articol: Partidul Social Democrat
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close