Antena 3 CNN Actualitate Anunț important despre taxe și impozite pentru anul 2021

Anunț important despre taxe și impozite pentru anul 2021

Taxele nu vor crește anul viitor, dă asigurări noul președinte al Senatului, Anca Dragu. În programul de guvernare cu care coaliția va veni în fața Parlamentului, sunt prevăzute creșterea pensiilor, creșterea salariilor minim, sau majorarea alocațiilor.

Anunț important despre taxe și impozite pentru anul 2021
Sursa foto: Agerpres
de Maria Toader    |    22 Dec 2020   •   11:00

Vorbim de un program de guvernare convenit între principalii aliați ai actualei coaliții și care nu vizează, în momentul de față, creșteri de taxe și impozite. Dimpotrivă, acesta vizează chiar o posibilă reducere graduală a acestora. Toate acestea ar urma să se întâmple însă abia începând abia cu anul 2022, ținând cont și de veniturile care sunt strânse la bugetul de stat, spunea, luni,  Anca Paliu-Dragu. 

Mai mult decât atât, potrivit surselor Antena 3, putem vorbi de o creștere a salariului minim începând de anul următor, dar și de o impozitare zero a acestuia, pentru sectorul agricol. 

Pensiile vor crește cu 8 procente, iar alocațiile, potrivit calendarului care deja a fost stabilit de Cabinetul Orban, ar urma să fie dublate până la sfârșitul anului 2022.

Facilitățile care deja există din punct de vedere fiscal pentru cei din sectorul IT și cei din sectorul Construcții vor fi menținute și în anul următor. 

PSD: ”Sindicatele anunță intenția noului guvern de a îngheța salariul minim”. Avertisment dur!

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat. susține că sindicatele anunță intenția noului guvern de a îngheța salariul minim.

”Sindicatele anunță intenția noului guvern de a îngheța salariul minim. La ce să te aștepți când Coaliția pierzătorilor îl propune prim-ministru pe groparul economiei românești? Adică tocmai pe cel care spunea în 2014 că salariul minim e o măsură anti-socială și distructivă pentru economie. Dacă va lua o astfel de decizie, noul guvern își va începe mandatul cu o mare #înșelăciune.

Cei mai înșelați vor fi alegătorii USR-PLUS, cărora li s-au promis #taxezero pe salariul minim (deci nu doar impozit zero ca în programul PSD, ci și contribuții zero la pensii și sănătate!). Dar iată că, în loc de prosperitate, alegătorii primesc #austeritate! Inflația galopantă va diminua dramatic puterea de cumpărare a celor cu salariul înghețat! 

Salariul minim ar putea fi înghețat

Avertizăm Coaliția pierzătorilor să nu ia o astfel de decizie catastrofală! Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie. Banii vor fi ținuți la saltea, consumul se va reduce, produsele nu vor mai fi cumpărate, iar producătorii vor trebui să taie salariile sau locurile de muncă pentru a evita falimentul!

Vom intra într-un cerc fără sfârșit al austerității! Nu vă jucați cu focul! Nu vă jucați cu soarta acestui popor!”, transmite PSD pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: taxe impozite
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close