Antena 3 CNN Actualitate Taximetriştii folosesc "maimuţa" cu telecomandă pentru a fura de la clienţi

Taximetriştii folosesc "maimuţa" cu telecomandă pentru a fura de la clienţi

Taximetriştii folosesc "maimuţa" cu telecomandă pentru a fura de la clienţi
17 Feb 2011   •   22:51

Tehnologia nu stă pe loc nici atunci când vine vorba să furi de la client. Celebra "maimuţă" a taximetriştilor a făcut pui mai inteligenţi. Cu telecomandă. O metodă de înmulţit de zeci de ori banii pe o călătorie. Dar mai bine să o vedem la lucru.

Domnul din imagine şi-a pierdut atestatul de taximetrist şi licenţa. A fost prea lacom. Şi-a dotat taximetrul cu o "maimuţă" şi a luat şi pielea de pe un om bolnav pentru o cursă care ar fi costat în mod normal 50 de lei.

“Prin intermediul acestui dispozitiv se transmit comenzi aparatului de taxat şi se majorează preţul cursei”, a explicat comisarul şef Călin Lupşa, Brigada Poliţiei Rutiere.



Nu e orice fel de maimuţă. E de ultima generaţie, cu telecomandă. Fiecare apăsare de buton mai pune câţiva lei pe aparat. Şi tot aşa până când, la final, cursa a făcut 749 de lei.

Poliţiştii au pornit, joi, în căutarea altor taximetrişti cu nărav. “Nu există limită. În funcţie de bunul simţ şi cum apreciază poate să-l uite apăsat iar cursa să facă 4 - 5 milioane”, a spus comisarul şef Călin Lupşa.

Sunt însă taximetrişti care păcălesc fiscul. Cu un altfel de dispozitiv scurtcircuitează aparatul astfel încât acesta nu înregistrează fiscal toate cursele.

“Rugăm cetăţenii ca în cazul în care sesizează nereguli să sune de urgenţă la 021.9544”, a precizat inspectorul Ioana Stancu, de la Brigada Poliţiei Rutiere.

În trei ore, poliţiştii au capturat patru dispozitive de umflat factura şi au dat 68 de sancţiuni în valoare de aproape 33.000 de lei.

×
Subiecte în articol: taximetrist maimuta telecomanda furt clienti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close