Antena 3 CNN Actualitate TB a luat act de retragerea cerererii de întreruperea executării pedepsei în cazul Năstase

TB a luat act de retragerea cerererii de întreruperea executării pedepsei în cazul Năstase

TB a luat act de retragerea cerererii de întreruperea executării pedepsei în cazul Năstase
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iul 2012   •   12:30

Tribunalul Bucureşti ia act de retragerea cerererii de întrerupere a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase, condamnat la doi ani de detenţie, el nefiind adus la şedinţa de joi, informează Mediafax.

Un avocat al lui Adrian Năstase a înaintat, marţi, Tribunalului Bucureşti (TB) o cerere de renunţare la judecata solicitării privind întreruperea executării pedepsei a fostului premier.
   
Joi, avocaţii şi-au reiterat cererea de renunţare, iar procurorul de şedinţă nu a avut obiecţii, astfel că judecătoarea Elena Burlan a spus că ia act de aceasta.
   
Astfel, rămâne fără obiect cererea de mutare a procesului la un alt tribunal. Termenul pentru strămutarea dosarului e stabilit pentru 29 august, la instanţa supremă.
   
În urmă cu o săptămână, în 28 iunie, judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei a lui Adrian Năstase se amânase, pentru data de 5 iulie, motivul fiind lipsa de procedură cu fostul premier, care ar fi trebuit adus de la Penitenciarul Rahova la şedinţa de judecată, de la Tribunalul Bucureşti.
   
Cererea de amânare a executării pedepsei a lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost schimbată de instanţă în cea de întrerupere a executării pedepsei, întrucât fostul premier este deja încarcerat, la Penitenciarul Rahova.
   
Concret, instanţa a apreciat că s-a schimbat situaţia de fapt, întrucât cererea de amânare a fost înaintată în timp ce Adrian Năstase era internat într-un spital civil, adică încă se afla în stare de libertate, iar între timp acesta a fost încarcerat ca urmare a externării acestuia şi dus în Spitalul Penitenciar Rahova.

După deliberări instanţa supremă a respins solicitarea DNA, astfel că Tribunalul Bucureşti poate continua, la termenul de joi, judecarea dosarului în care Năstase cere întreruperea executării pedepsei.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close