Antena 3 CNN Actualitate "Te voi trimite după Elodia". Mesajul de ameninţare primit de judecătoarea Aspazia Cojocaru

"Te voi trimite după Elodia". Mesajul de ameninţare primit de judecătoarea Aspazia Cojocaru

"Te voi trimite după Elodia". Mesajul de ameninţare primit de judecătoarea Aspazia Cojocaru
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2012   •   13:13
UPDATE - Autorităţile au făcut public mesajul trimis de către deţinut judecătoarei Aspazia Cojocaru. "Am să te trimit după Elodia", i-a scris deţinutul judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională, căreia i-a mărturist că "are resentimente mari faţă de magistraţi", pentru că sunt corupţi şi că "au nenorocit o lume înteagă", semnând "asasinul Elodiei" scrisoarea de ameninţare, informează Mediafax.

  "STIMATA  DOAMNĂ JUDECĂTOR/ CÂT DE CURÎND AM SĂ TE OMOR/ ŞI NU-I POVESTE PENTRU COPII/ VEI FI VICTIMA LA 78/2000/ TE VOI TRIMITE DUPĂ ELODIA DRAGĂ/ SĂ NU TE MAI ÎNTORCI NICIODATĂ/ CĂ EŞTI UN MAGISTRAT CORUPT/ DE-MI VINE CA SĂ TE .../ AM RESENTIMENTE MARI FAŢĂ DE MAGISTRAŢI/ VEDEA-V-AŞ DECAPITAŢI/  CĂ SUNTEŢI ATÂT DE CORUPŢI DRAGĂ/ CĂ AŢI NENOROCIT O LUME ÎNTREAGA!!!/Cu stimă şi respect (ASASINUL ELODIEI)"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un deţinut din Giurgiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, după ce a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională. Deţinutul ar fi ameninţat-o în timpul analizării legalităţii referendumului pentru demiterea preşedintelui.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza având ca obiect plângerea formulată de doamna Aspazia Cojocaru (judecător la Curtea Constituţională) dispunându-se, la data de 10 decembrie 2012, trimiterea în judecată a inculpatului Nicu Pîrleţeanu, arestat în altă cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj", informează instituţia într-un comunicat.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Nicu Pîrleţeanu a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic, pe adresa Curţii Constituţionale. Ameninţarea a fost făcută în legătură cu calitatea funcţiei deţinute de partea vătămată.

Nicu Pîrleţeanu aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră, o cruce.

Pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia.

În urma analizării ADN-ului de pe hârtie anchetatorii au ajuns la Nicu Pîrleţeanu.

Scrisoarea de ameninţare a fost primită de către partea vătămată în timp ce aceasta se afla, la data de 10 iulie 2012, în biroul său din sediul Curţii Constituţionale. Mesajul a fost de natură să-i producă acesteia temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluţionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care şi cea privind avizul de suspendare din funcţie a preşedintelui României.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti.



×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close