Antena 3 CNN Actualitate Televiziunile publice ne costă 1 MILION de DOLARI pe zi!

Televiziunile publice ne costă 1 MILION de DOLARI pe zi!

Televiziunile publice ne costă 1 MILION de DOLARI pe zi!
Sursa foto: foto: okazii.ro
30 Mar 2012   •   13:42

Românii finanţează cu 1 milion de dolari pe zi televiziunea şi radioul public, sumă echivalentă cu 70% din pierderea celor mai mari 123 companii de stat, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Contribuabilii plătesc posturile publice în două moduri: prin taxa radio TV obligatorie şi prin alocări directe de la bugetul de stat.  TVR costă aproximativ 170 de milioane de euro pe an, iar Radioul cam 100 de milioane de euro. La TVR, aproximativ 30% din finanţări vin direct de la buget, iar la RRA 50%. Cifrele sînt valabile pentru 2011.

De-a lungul anilor, TVR a cheltuit chiar mai mult decît acest buget, ajungînd, conform datelor propriului Consiliu de Administraţie prezentate de Hotnews, la un deficit de 100 de milioane de euro în ultimii 5 ani. Deficit care, conform aceleiaşi surse, creşte şi care face imposibil un calcul exact în acest moment. Pe 2012 sînt preconizate scăderi de cheltuieli, dar, acceptînd o marjă de eroare, acestea sînt cifrele.

În privinţa pubicităţii, cele două instituţii publice obţin sub 5% din bugetul lor cumulat de pe piaţa privată de advertising., precizează Jurnalul Naţional.


Citeşte aici articolul complet.

×
Subiecte în articol: TVR Catalin Tolontan
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close