Antena 3 CNN Actualitate Teodor Nicolăescu, fost asociat al lui Vîntu: Nici un dosar nu se face fără aprobare politică (VIDEO)

Teodor Nicolăescu, fost asociat al lui Vîntu: Nici un dosar nu se face fără aprobare politică (VIDEO)

Teodor Nicolăescu, fost asociat al lui Vîntu: Nici un dosar nu se face fără aprobare politică (VIDEO)
Sursa foto: Foto: La ordinea zilei
11 Sep 2010   •   10:39

Nici un dosar nu se face fără aprobarea politicienilor aflaţi la putere. Afirmaţia aparţine lui Teodor Nicolăescu, fostul asociat al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta a declarat că Nicolae Popa, care a fugit din România din 2000, s-ar  afla deja în ţară şi ar fi dat declaraţii în faţa procurorilor.

Teodor Nicolăescu, fost asociat cu Vântu în mai multe afaceri bancare,  este de părere că dosarul lui Vîntu a fost făcut în urma unei comenzi din partea celor aflaţi la putere.

Nicolăescu spune că fostul preşedinte al Gelsor, arestat în Indonezia, ar fi ajuns deja în România.

Teodor Nicolaescu a fost un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, ocupând funcţia de preşedinte al Băncii Române de Scont. Cei doi au făcut afaceri până în 2001, când Nicolăescu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de fraude economice. După 18 luni de arest preventiv, Nicolăescu a încercat să ia legătura cu Vîntu, dar a fost refuzat dur.

Fostul asociat al lui Vîntu i-a făcut acestuia o caracterizare concisă. Teodor Nicolăescu are şi o explicaţie pentru faptul că Vîntu a fost, ani la rând, de neatins.



Berceanu critică modul de operare al procurorilor. C.V. Tudor: Arestarea lui Vîntu e o răfuială politică

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu nu este decât o răfuială politică. Cel puţin asta susţine europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor care arată cu degetul spre tabăra PDL. Iar fostul ministru al Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu susţine că în timpul mandatului de ministru a luat în considerare şi faptul că ar putea fi arestat la un moment dat. Acesta a răspuns astfel unei întrebări a jurnaliştilor pe marginea arestării omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu critică modul de operare al procurorilor.

Berceanu spune că, în timpul mandatului de ministru, a luat în considerare şi faptul că ar putea fi arestat la un moment dat. Fostul ministru al Transporturilor susţine că la acest lucru se gîndesc, de fapt, toţi înalţii funcţionari ai statului român, miniştri, primari sau secretari de stat.



Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor consideră că acuzaţia care i se aduce lui Sorin Ovidiu Vîntu nu este suficient de gravă pentru ca acesta să stea în arest.

În acelaşi timp, liderul PRM califică arestarea drept un gest făcut la comandă politică.


Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close