Antena 3 CNN Actualitate Teologul Valentin Guia: ”A murit un copil dintr-un milion și faceți petiții absurde? Diavolilor!”

Teologul Valentin Guia: ”A murit un copil dintr-un milion și faceți petiții absurde? Diavolilor!”

Teologul clujean Valentin Guia a postat, pe o rețea socială, un mesaj care a ridicat o mulțime de controverse.

Teologul Valentin Guia: ”A murit un copil dintr-un milion și faceți petiții absurde? Diavolilor!”
Sursa foto: Facebook / Valentin Guia
de Laura Dinu    |    02 Feb 2021   •   12:45

Mesajul s-a dorit a fi o reacție a teologului după ce un bebeluș a decedat la Suceava, în timpul ritualului de botez.

„A MURIT UN COPIL DINTR-UN MILION, LA UN BOTEZ ȘI FACEȚI PETIȚII ABSURDE DE BATJOCORIRE A CANOANELOR SFINTE!!! ZILNIC MOR 300 DE COPII PRIN AVORT ȘI NU FACEȚI NICI O PETIȚIE, DIAVOLILOR?”

Postarea a strâns sute de reacții, unele pro, unele contra. 

”Vali, Vali, Vali....nu generalizăm. Cred în botez, dar hai să vedem cum și cui i se poate face. Picură-mă cu ceară de pricep: dar părinții nu știau că e un copil fragil, că e frig de bubuie și, foarte important, că e vreme de pandemie? Preotul a fost informat?”, este una dintre reacțiile de pe rețeaua socială. 

”Părintele ar trebui închis pe viață, și eu sunt creștin dar puneți-vă în locul acelor părinți, un preot trebuie să știe înainte de a-l boteza cum trebuie să procedeze, poate nașii au fost vinovați fiindcă i-au dat o degustare preotului înaintea botezului, aveți dreptate că mor zilnic prin avorturi copii, dar pt asta răspund părinții în fața lui bunul Dumnezeu, dar pt această faptă că a omorât un copil, cine va răspunde?????”, se întreabă un alt internaut. 

Reacția BOR în cazul bebelușului înecat în timpul botezului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort după botez și a transmis că este alături de familia copilului.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (...) Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Mediafax

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a murit la doar o zi după botez

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez şi ar fi înghiţit multă apă, a murit luni dimineaţă.

Micuţul a fost internat la Terapie intensivă toată noaptea, a fost ventilat mecanic, însă luni dimineaţă, în jurul orei 6, a fost constatat decesul, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Copilul s-a născut prematur şi era extrem de fragil. Medicii au făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă, după ce ar fi înghiţit multă apă. Din păcate, micuţul nu a supravieţuit. Avea doar o lună şi jumătate. 

A MURIT UN COPIL DINTR-UN MILION, LA UN BOTEZ ȘI FACEȚI PETIȚII ABSURDE DE BATJOCIRIRE A CANOANELOR SFINTE !!! ZILNIC MOR 300 DE COPII PRIN AVORT ȘI NU FACEȚI NICI O PETIȚIE, DIAVOLILOR ?

Publicată de Valentin Guia pe Luni, 1 februarie 2021

 

 

×
Subiecte în articol: valentin guia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close