Antena 3 CNN Actualitate Ţepuşe metalice pe Biserica Neagră pentru alungarea porumbeilor (VIDEO)

Ţepuşe metalice pe Biserica Neagră pentru alungarea porumbeilor (VIDEO)

Ţepuşe metalice pe Biserica Neagră pentru alungarea porumbeilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
04 Oct 2010   •   14:34

Porumbeii au ajuns spaima celor care au în administrare monumente istorice şi obiective turistice. Mizeria făcută de păsări poate degrada zidurile din piatră, iar pentru ca porumbeii să fie ţinuţi la distanţă, de exemplu pe arcadele Bisericii Negre, s-au instalat ţepuşe metalice. De multe ori, porumbeii sfârşesc în capcanele montate de oameni.

Braşovenii vor ca obiectivele turistice şi monumentele istorice din oraşul lor să fie protejate, dar nu cu aceste ţepuşe metalice care ucid păsările.

Metoda e normală, susţin reprezentanţii Bisericii Evanghelice în a cărei custodie se află Biserica Neagră.

În alte ţări europene sunt folosite alte metode. De exemplu, în Spania, după ce specialiştii au avertizat că numărul porumbeilor din zona istorică a Barcelonei este de 10 ori mai mare decât ar fi recomandat, autorităţile au angajat o echipă de exterminare a păsărilor. Acestea sunt ademenite cu hrană, prinse într-o plasă şi apoi sacrificate.

Activiştii pentru protecţia animalelor spun că demersul este inuman şi sortit eşecului, pentru că, în cel mult doi ani, populaţia de porumbei va ajunge la aceeaşi densitate.



Antena 3


×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close