Antena 3 CNN Actualitate Termene.ro: "Am respins cu succes un atac cibernetic masiv, de tip DDOS asupra platformei noastre"

Termene.ro: "Am respins cu succes un atac cibernetic masiv, de tip DDOS asupra platformei noastre"

Platforma termene.ro a anunţat că, începând din această dimineaţă, este ținta unor atacuri cibernetice sofisticate de tip DDOS (Distributed Denial of Service) și Advanced Scraping, atacuri pe care le-a respins "cu succes".

Termene.ro: "Am respins cu succes un atac cibernetic masiv, de tip DDOS asupra platformei noastre"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2024   •   16:37

"Subliniem că, până în prezent, nu au fost raportate incidente de compromitere a datelor utilizatorilor sau alte prejudicii directe ca urmare a acestor atacuri. Interpretăm acest atac ca o încercare concertată de a perturba funcționarea normală a platformei noastre.

În lumina acestor evenimente, echipa de cyber-security a Termene a luat decizia strategică de a limita accesul la platformă pentru IP-urile din afara Uniunii Europene. Această măsură este temporară și reflectă angajamentul nostru ferm față de securitatea datelor și protecția utilizatorilor noștri.

În ultimele 3-4 luni identificăm o creștere în intensitate a acestui tip de atacuri. Vrem să asigurăm toți utilizatorii Termene.ro că atât echipele noastre cât și sistemele noastre de securitate resping cu succes acest tip de ofensive. În consecință, până în acest moment nu am înregistrat nici un incident de tip ransomware sau alte forme de atacuri cibernetice care să compromită datele sau funcționalitatea Termene.ro”, a declarat Ioana Constantin, CEO termene.ro

”Ne-am confruntat cu provocări similare în timp. Într-un fel, complexitatea atacurilor ne-a făcut să creștem cel puțin direct proporțional eficiența măsurilor noastre de securitate. În ciuda creșterii gradului de complexitate al atacurilor măsurile noastre de securitate se dovedesc a fi eficiente”, a subliniat CEO-ul termene.ro

Termene.ro își reafirmă angajamentul de a furniza servicii sigure și de încredere. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și să lucrăm în strânsă colaborare cu experți în securitate cibernetică pentru a ne asigura că platforma noastră rămâne sigură și accesibilă pentru utilizatorii legitimi.

Înțelegem importanța accesului neîntrerupt la serviciile noastre pentru clienții noștri și ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat de această măsură de precauție. Vă asigurăm că facem tot posibilul pentru a restabili accesul complet cât mai curând posibil și vă mulțumim pentru înțelegere și sprijin.

Pentru mai multe informații și actualizări, vă rugăm să urmăriți comunicatele noastre de presă și să ne contactați la adresa de email dedicată suportului clienți", se arată într-un comunicat al termene.ro.

Despre Termene.ro

Înființată în anul 2014, Termene.ro platforma de business intelligence din România, care integrează date analizate cu ajutorul inteligenţei artificiale despre companii, este unul din liderii pieței de business intelligence, fiind accesată de peste 100.000 de mii de companii pe care le sprijină să identifice la timp oportunitățile de afaceri și să evalueze corect riscurile prin analize de piață, rapoarte și statistici care pot fi personalizate sau monitorizări ale portofoliului de clienți.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic DDoS
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close