Antena 3 CNN Actualitate A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului

A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului

A aparut un test rapid care dă rezultatul în doar două ore. În plus, testul, dezvoltat în Italia, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în prezent în circulație.

A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Feb 2021   •   19:43

Testul rapid ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid la sfârșitul lunii februarie, conform agenției Ansa, citată de Mediafiax.

„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât și pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană și sud-africană", a declarat virologul Francesco Broccolo.

Contrar testului dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

×
Parteneri
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția pentru PET-uri
x close