Antena 3 Actualitate A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului

A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului

de Gabriel Dano    |    08 Feb 2021   •   19:43
A apărut testul COVID-19 care dă rezultatul în timp record. Identifică trei tulpini ale virusului
Sursa foto: Hepta

A aparut un test rapid care dă rezultatul în doar două ore. În plus, testul, dezvoltat în Italia, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în prezent în circulație.

Testul rapid ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid la sfârșitul lunii februarie, conform agenției Ansa, citată de Mediafiax.

„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât și pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană și sud-africană", a declarat virologul Francesco Broccolo.

Contrar testului dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close