Antena 3 CNN Actualitate „The Beat of (he)Art”, un eveniment caritabil pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii

„The Beat of (he)Art”, un eveniment caritabil pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii

„The Beat of (he)Art”, un eveniment caritabil pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii
10 Mai 2011   •   15:49

Pe 17 mai va avea loc, la Iaşi, evenimentul caritabil „The Beat of (he)Art, destinat strângerii de fonduri pentru utilarea unui cabinet de kinetoterapie, cabinet ce reprezintă o şansă la o viaţă normală pentru copii cu deficienţe neuromotorii.

Asistenţa copilului cu dizabilităţi neuromotorii este o acţiune complexă şi individualizată, multidisciplinară: medicală, psihopedagogică, psihologică, socială etc., care trebuie sa fie începută şi realizată de la cele mai timpurii etape, imediat, din momentul constatării problemei de dezvoltare a copilului.

Reabilitarea dezvoltării copilului este un proces continuu, permanent, reuşitele şi rezultatele pot să vină încet, chiar foarte greu. Echipa de specialişti susţine părinţii în acest proces dificil, îi învaţă cum să stimuleze dezvoltarea copilului, cum să-l îngrijească, cum să observe şi să identifice semnele de risc, cum să-i ofere ajutor de urgenţă, în caz de necesitate etc.

În contextul în care, în municipiul Iaşi există un număr redus de instituţii care oferă servicii de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu nevoi speciale, Echipa Synaptico împreună cu Fundaţia  Bethany îşi propun să înfiinţeze  un serviciu adresat acestor copii care au nevoie de recuperare neuromotorie prin kinetoterapie. Împreună cele două echipe şi-au propus să sprijine procesul de recuperare pentru cel puţin 20 de copii care provin din familii dezavantajate socio-economic şi care nu pot acoperi costurile legate de tratament (gimnastică recuperatorie şi tratament). Copiii beneficiari sunt în prealabil evaluaţi de un medic specialist sau chiar de o comisie multi-disciplinară care recomandă un plan de recuperare complex.

Cazurile care vor fi avute în vedere chiar la debutul activităţii cabinetului prezintă afecţiuni neuro-psiho-motorii (disfuncţii, retard, absenţa unor funcţii) apărute în contextul unor maladii severe. Dintre cele mai frecvente diagnostice amintim: tetrapareză spastică, hidrocefalie,  paralizie cerebrală infantilă, distrofii musculare, hiper-reflexivitate, hipertonie / hipotonie generalizată, hipotrofie staturo-ponderală,  autism, epilepsie, Sindrom Down, tulburare organică cerebrală, retard mintal sever. Copiii care nu urmează la timp programul de recuperare prescris sunt la risc de a înregistra întârzieri severe în dezvoltarea neuro-psiho-motorie, iar pe termen lung acest fapt va avea ca efect marginalizarea şi izolarea socială prin instalarea unui handicap ireversibil. Copiii incluşi în program vor avea acces gratuit la şedinţele de kinetoterapie şi suplimentar, vor beneficia de servicii de consiliere psihologică şi terapie ocupaţională.

Pentru utilarea cabinetului de kinetoterapie destinat copiilor cu deficienţe neuromotorii, echipa Synaptico organizează în data de 17 mai,  în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, de la ora 18.00, „The Beat of (he)Art” este un eveniment caritabil prezentat de actorul Pavel Bartoş.

Biletele sunt disponibile în incinta Centrului Comercial Felicia Iaşi (lângă Jo’Kee Garden) şi pot fi cumparate şi de la membrii echipei Synaptico, la preţul de 15 lei (sală) şi 20 lei (balcon). Pentru informaţii suplimentare accesaţi site-ul oficial al evenimentului http://www.beat-of-art.com.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close