Antena 3 CNN Actualitate Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în UE, dacă nu se conformează cu legislaţia europeană

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în UE, dacă nu se conformează cu legislaţia europeană

Compania chineză TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană dacă nu se conformează legislaţiei în vigoare, înainte de luna septembrie.

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în UE, dacă nu se conformează cu legislaţia europeană
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Stanislav Kogiku
de Ştefan Petrică    |    20 Ian 2023   •   11:12

Aplicația de socializare TikTok, trebuie să-și reglementeze afacerea cu legile privind serviciile digitale (DSA) a Uniunii Europene, cu mult înainte de termenul limită de 1 septembrie, a declarat comisarul european Thierry Breton.

"Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a declarat Breton.

TikTok a răspuns că va respecta DSA şi, de asemenea, a subliniat eforturile sale de a respecta întreaga legislaţia UE, inclusiv reglementările GDPR şi Codul de bune practici privind dezinformarea.

”Siguranța utilizatorilor noștri este primordială”, a scris pe Twitter Caroline Greer, directorul de politici publice și relații guvernamentale TikTok.

Citeşte şi : Ea este Milagros, fata de 12 ani care a fost găsită moartă după ce a răspuns unei provocări de pe TikTok 

Presiunea asupra companiei a crescut după ce a recunoscut, luna trecută, că unii dintre angajații săi au accesat necorespunzător datele utilizatorilor TikTok a doi jurnaliști pentru a încerca să identifice sursa scurgerilor de informații către mass-media.

"Cu cât audiența are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii au nevoie de doar câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a spus Breton, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close