Antena 3 CNN Actualitate Timişoara. Mai mulţi jurnalişti, agresaţi pe stradă de membrii unei grupări de romi

Timişoara. Mai mulţi jurnalişti, agresaţi pe stradă de membrii unei grupări de romi

Timişoara. Mai mulţi jurnalişti, agresaţi pe stradă de membrii unei grupări de romi
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    17 Aug 2011   •   14:37

Mai mulţi jurnalişti au fost agresaţi, miercuri, pe stradă la Timişoara. Agresorii sunt membrii unei grupări de romi. Incidentul a pornit de la un scandal iscat pe o stradă din centrul Timişoarei, între mai multe persoane de etnie romă. Conflictul fusese aproape aplanat, însă, la vederea oamenilor legii care fuseseră solicitaţi pentru acest incident, romii şi-au pierdut răbdarea.

La faţa locului veniseră şi jurnaliştii, iar atunci când au văzut camerele de luat vederi, romii i-au agresat pe ziarişti. Patru persoane au fost atacate, iar una din camerele de filmat, în valoare de aproximativ 8.000 de euro, a fost distrusă. Conflictul a avut loc bulevardul C.D. Loga din Timişoara.

Cei doi jurnalişti care au fost atacaţi sunt realizatorul TV Dan Radosav, redactor-şef la postul local din Timişoara, TVT 89, şi producătorul general al televiziunii, Gelu Chetrauc.

"Un grup de aproximativ 10 indivizi de pe stradă ne-a văzut, colegul meu avea camera pe umăr şi au început să ne înjure venind spre noi. Am încercat să aplanăm conflictul, dar n-am putut, am fost şi fizic şi verbal, ba chiar împinşi, iar eu am fost lovit de un puşti minor. Au intervenit cei doi poliţişti care erau acolo, dar nu au reuşit să facă faţă situaţiei. Eu am fost împins, înjurat şi ameninţat, colegul meu a fost fugărit. Lui au reuşit să-i strice camera, iar acum suntem la secţia de poliţie, să depunem plângere", a declarat, la Antena 3, Dan Radosav, unul dintre jurnaliştii agresaţi.

Oamenii legii din Timişoara spun că cei doi agenţi de la faţa locului au fost depăşiţi numeric şi au făcut tot ce au putut să-i împiedice pe romi să-i atace pe jurnalişti. Potrivit Poliţiei Timiş, conflictul s-a soldat cu o amendă de 200 de lei.

"Un scandal a izbucnit pe o stradă din centrul Timişoarei. Conflictul dintre persoanele de etnie romă fusese deja aplanat, însă ei şi-au pierdut răbdarea când au văzut camerele de luat vederi şi au devenit violenţi. Pentru tulburarea ordinii şi a liniştii publice şi aplanarea conflictului s-a dat o amendă de 200 de lei", a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Andreea Cinteză, purtător de cuvânt la IJP Timiş.

Agresorii fac parte din două familii de romi aflate în conflict.

"Pentru noi, jurnaliştii din Timişoara, astfel de conflicte nu sunt o noutate. Există anumite familii de ţigani din Timişoara care consideră că legea pe teritoriul României e un lucru care poate fi încălcat şi că banii pot rezolva totul", a declarat jurnalistul Timişoara Dragoş Boţa, de la Pressalert, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: jurnalisti Timisoara
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close