Antena 3 CNN Actualitate Timpul NU vindecă rănile! Au trecut nouă ani de la tragedia din Mihăileşti şi încă mai curg lacrimi

Timpul NU vindecă rănile! Au trecut nouă ani de la tragedia din Mihăileşti şi încă mai curg lacrimi

Timpul NU vindecă rănile! Au trecut nouă ani de la tragedia din Mihăileşti şi încă mai curg lacrimi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    24 Mai 2013   •   10:03

Astăzi se împlinesc nouă ani de la cea mai mare tragedie petrecută vreodată pe o şosea din România. Şi încă mai curg lacrimi...

Pe 24 mai 2004, explozia unui camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a spulberat 18 vieţi lângă Mihăileşti: pompieri, jurnalişti, săteni, simpli trecători.

Chiar dacă au trecut nouă ani de atunci, cei care au supravieţuit tragediei îşi aduc aminte totul, de parcă s-ar fi întâmplat ieri.

Pâmântul s-a cutremurat atunci ca la un seism de 3 grade şi în locul asfaltului a apărut un crater de peste 6 metri adâncime, pe care autorităţile l-au astupat repede.

Nimeni nu va şterge însă amintirea celor care au murit. Printre ei şi doi jurnalişti de la Antena 1 care filmau la locul accidentului, Ionuţ Barbu şi Elena Popescu.



La capătul unui proces care s-a scurs greoi, trei directori au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, iar firmele lor au plătit daune de sute de mii de euro familiilor victimelor.





×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close