Antena 3 CNN Actualitate Tinerii bucureşteni preferă să fie şomeri decât să aibă salarii mici

Tinerii bucureşteni preferă să fie şomeri decât să aibă salarii mici

Tinerii bucureşteni preferă să fie şomeri decât să aibă salarii mici
Sursa foto: Tineri
24 Iul 2009   •   12:44


Mai bine şomeri, decât cu salariu mic. Asta susţin mai bine de jumătate dintre tinerii bucureşteni, care nu ar accepta o slujbă mai prost plătită. Mai mult, tinerii cred că şcoala nu răspunde nevoilor din piaţa muncii, iar angajatorii ţin cont de experienţă şi nu de pregătirea profesională.

76% dintre respondenţii din Capitală ai unui studiu privind piaţa muncii nu au încredere în utilitatea şcolii pentru obţinerea unei slujbe.

Asta pentru că principala cerinţă a angajatorilor nu este pregătirea profesională dobândită în anii de studiu, ci experienţa.

Şomajul mai ridicat la nivelul tinerilor poate fi justificat şi prin faptul că aceştia nu ar accepta o slujbă pentru care ar fi supracalificaţi şi prost plătiţi, notează ziariştii de la Evenimentul Zilei.

45% dintre locuitorii Capitalei mizează pe venit atunci când caută un job. Mult mai puţini sunt cei care urmăresc siguranţa locului de muncă şi un mediu de lucru plăcut.

În schimb, 44% dintre cei chestionaţi consideră că statul este responsabil pentru găsirea unor slujbe pentru cei tineri.

Cele mai importante atuuri pentru obţinerea unui serviciu mai bun sunt considerate cunoaşterea limbilor străine, cunoştinţele în utilizarea calculatoarelor, dar şi pregătirea profesională.

Antena 3

×
Subiecte în articol: studiu piata muncii tineri slujba
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close