Antena 3 CNN Actualitate Tinerii își vor putea cumpăra locuințele ANL după 3 ani de chirie. Prima de stat pentru locuințe mjorată la 30%

Tinerii își vor putea cumpăra locuințele ANL după 3 ani de chirie. Prima de stat pentru locuințe mjorată la 30%

Tinerii își vor putea cumpăra locuințele ANL după 3 ani de chirie. Prima de stat pentru locuințe mjorată la 30%
04 Dec 2008   •   19:10

Guvernul a anunțat reducerea termenului în care chiriașii caselor construite prin Agenția Națională de Locuințe pot cumpăra respectivul imobil, de la 5 la 3 ani. În același timp, prima anuală acordată de stat tinerilor care doresc să își cumpere o locuință va fi majorată de la 15% la 25% din suma economisită la băncile participante la sistemul de creditare pentru locuințe.
Executivul a adoptat joi o ordonanță de urgență care stabilește limita primei anuale de la 120 de euro la 250 de euro. Și subvenția de stat pentru construirea unei locuințe a fost majorată la 30%, fiind acoperită până la un maximum de 15.000 de euro.
"Această prevedere se aplică pentru toate locuinţele care nu au fost finalizate şi predate către beneficiari până la data intrării în vigoare a acestui act normativ. Se acordă tinerilor cu vârsta sub 35 de ani care au un teren şi un contract încheiat cu un constructor", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.
Potrivit legislației actuale, orice tânăr cu vârsta până la 35 de ani care dorește să își construiască o locuință proprietatate personală, pe un teren care îi aparține, poate beneficia de un credit ipotecar și o subvenție de 20% din valoarea construcției, dar nu mai mare de 10.000 de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close