Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlățean, detaliu de culise. Biletul secret primit de Frans Timmermans

Titus Corlățean, detaliu de culise. Biletul secret primit de Frans Timmermans

Titus Corlățean, detaliu de culise. Biletul secret primit de Frans Timmermans
08 Mar 2019   •   00:02

Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a povestit la Antena 3 un episod care a avut loc în timpul unei vizite oficiale făcută de Frans Timmermans la Bucureşti. Acesta a povestit totul, după ce Laura Kovesi a spus că nu a fost o coincidenţă chemarea sa la Parchet chiar în ziua în care în PE se desfăşurau proceduri legate de candidatura ei la funcţia de procuror-şef. 

"Vă spun un episod pe care nu-l cunoaşteţi. Nu mai ştiu dacă a fost în 2015 sau în 2016, se poate verifica. La Bucureşti a fost vizita unui înalt demnitar al Comisiei Europene, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Domnia sa şi-a făcut programul de întâlniri oficiale în cursul dimineţii şi, la un moment dat, a ajuns la Parlament, unde s-a întâlnit cu câţiva dintre noi, preşedinţi de comisii, oameni cu responsabilităţi.

În timp ce discutam, ţin minte asta pentru că s-a întâmplat să fie când am luat cuvântul, am fost colegi, am fost miniștri amândoi, am avut o relaţie bună pot spune, am sesizat, în timp ce îi spuneam mai multe chestiuni, persoana din dreapta. Şefa misiunii de aici, a Comisiei Europene, i-a semnalat un lucru şi cred că i-a dat şi un bilețel sau i-a spus ceva. Am văzut că îşi pierde atenţia la discuţie. Nu am ştiut ce i-a transmis. Când s-a terminat reuniunea am ieşit din sală şi pentru că ne ştiam şi eram foşti camarazi, l-am acompaniat spre ieşire. Am discutat nişte chestiuni, în general lucrurile astea sunt private, nu se spun. Apropo de coicidenţă, că e important. Ştiţi ce mi-a spus? Ştii că l-au chemat la DNA pe colegul?, era prim-ministrul României la acel moment, şi se pare că e şi acuzat.

În ziua în care îţi vine Comisia Europeană la Bucureşti, tu îl chemi pe prim-ministru să dea cu subsemnatul şi pe urmă dai şi informaţia că este acuzat", a spus Titus Corlăţean la Sinteza Zilei.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat joi, după ce a ieşit de la audierile de la Secţia de investigare a magistraţilor, că de doi ani este hărţuită în spaţiul public, dar şi de Inspecţia Judiciară care a verificat-o de aproape 50 de ori, ea opinând că nu este o coincidenţă chemarea sa la Parchet chiar în ziua în care în PE se desfăşurau proceduri legate de candidatura ei la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close