Antena 3 Actualitate Tolontan: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”

Tolontan: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”

21 Ian 2017   •   14:48
Tolontan: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”

Jurnalistul Cătălin Tolontan afirmă, pe blogul său, că ISU era obligat să închidă clubul Bamboo în cazul în care constata că viața clienților săi era pusă în pericol.

''Când o afacere, fie că e club, restaurant sau orice altceva, funcționează pe proprie răspundere, asta nu înseamnă că statul nu mai are nici o răspundere, așa cum sugerează răspunsurile expediate astăzi de ISU către public.

Mai mult, pe propriul site, ISU București Ilfov citează incomplet legea, eludînd propria responsabilitate!

Statul nu poate abdica de la menirea sa de a proteja viața cetățenilor.
Și nici o lege nu poate prevede așa ceva, pentru că ar fi împotriva Constituției.

Legea 33/2016, la care fac referire pompierii, spune într-adevăr în paragraful 4(2) că ”pînă la obținerea autorizației de securitate incendiu, răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor”.

Numai că, un paragraf mai jos, în 4(3), legea precizează clar: ”Excepţia prevăzută la alin. (41) nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor”.

Continuarea, pe Tolo.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close