Antena 3 CNN Actualitate Captură record de heroină în România: 1,4 tone, găsite în Portul Constanța

Captură record de heroină în România: 1,4 tone, găsite în Portul Constanța

1.452 de kilograme de heroină au fost găsite în containere din Portul Constanţa de către DIICOT și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog.

Captură record de heroină în România: 1,4 tone, găsite în Portul Constanța
Sursa foto: DIICOT
de Adelina Miron    |    20 Mai 2021   •   18:13

Drogurile, care valorează peste 45 de milioane de euro, au fost introduse pe teritoriul țării de o grupare infracțională formată din cetățeni români și străini.

Este cea mai mare cantitate de heroină reținută vreodată de autoritățile române, transmit reprezentanții DIICOT.

„În cursul lunii mai, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, au capturat cantitatea de 1.452 de kilograme de heroină, droguri introduse în România de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Este cea mai mare cantitate de heroină indisponibilizată vreodată de autorităţile române şi este a doua ca dimensiune realizată la nivelul UE în ultimii ani.

Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 milioane euro şi au fost transportate în containere în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie state din vestul Europei", a declarat Oana Daniela Pâţu, procuror şef adjunct al DIICOT.

Drogurile găsite în Portul Constanţa erau disimulate într-un container în care erau transportate diverse materiale de construcţii.

”Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.”, mai transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: heroina Constanța
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close