Toni Neacșu, palmă pentru PNL: Solicitările lor sunt politice, nu juridice

12 Apr 2019   •   09:50
Toni Neacșu, palmă pentru PNL: Solicitările lor sunt politice, nu juridice

Avocatul Toni Neacșu a reacționat după ce, ieri, PNL cerea în mod public ca CCR să amâne dezbaterea pe sesizarea depusă de Florin Iordache pe completurile specializate pentru cazuri de corupție, completuri pe care ÎCCJ nu le-a format pentru judecarea a peste 170 de dosare. La doar câteva ore distanță de la apelul PNL, CCR a decis să amâne pronunțarea  unui răspuns.

"Presiunea pusa pe CCR este inacceptabila. Mai ales daca aceasta e justificata in mod ipocrit de interesul pentru independenta justitiei si respectarea statului de drept. Nici o miza politica nu justifica linsajul la care sunt supusi judecatorii CCR, sau o parte dintre ei.

Cat despre solicitarea PNL de suspendare de catre CCR a judecarii cererii privind conflictul juridic de natura constitutionala, juristii partidului stiu cu siguranta ca la CCR nu se pot face cereri de suspendare. Solicitarile PNL sunt insa politice nu juridice.

Pentru ceilalti care nu sunt juristi PNL redau un articol din Legea nr. 47/1992.

Articolul 55 Curtea Constituțională, legal sesizată, procedează la examinarea constituționalității, nefiind aplicabile dispozițiile Codului de procedură civilă referitoare la suspendarea, întreruperea sau stingerea procesului și nici cele privind recuzarea judecătorilor", scrie Toni Neacșu pe Facebook.

x close