Antena 3 CNN Actualitate Top 5 idei eficiente pentru amenajarea unui hol MIC

Top 5 idei eficiente pentru amenajarea unui hol MIC

Top 5 idei eficiente pentru amenajarea unui hol MIC
14 Feb 2019   •   16:11

Cand vine vorba despre renovare, foarte multe persoane se concentreaza pe incaperile principale, precum dormitor, sufragerie ori bucatarie, si nu acorda la fel de multa atentie camerelor de trecere sau celor in care nu petrec la fel de mult timp.

Insa, amenajarea corecta a acestora este la fel de importanta, mai ales in cazul celor care isi doresc o atmosfera armonioasa, unitara, si un confort sporit. Acestea fiind spuse, nu este deloc usor sa mobilezi si sa aranjezi cu la fel de mult entuziasm o incapere precum holul de la intrare, mai ales daca este de dimensiuni reduse. Totusi, acesta reprezinta primul contact cu casa pe care il are orice musafir, asa ca merita sa depui putin efort pentru a te asigura ca nu face nota discordanta cu restul locuintei si ca ofera o imagine placuta si aeristita, indiferent de marime.

Iata 5 sugestii de care sa tii cont in amenajarea unui hol de mici dimensiuni

  1. Alege mobilierul potrivit

Atunci cand ai de-a face cu o incapere mica, este necesar sa alegi piesele de mobilier potrivite, adica cele care isi indeplinesc rolul practic cu succes, fara sa ocupe prea mult loc, dar care au un aspect estetic placut, in armonie cu stilul de amenajare ales pentru intreaga locuinta. Cea mai populara alegere a designerilor de interior intr-un astfel de caz este reprezentata de mobilierul suspendat, cu rafturi si spatii de depozitare numeroase, montate pe perete si nu asezate pe podea. Asadar, alege un cuier de haine pentru hol precum cel din imaginea alaturata, si vei economisi foarte mult spatiu in holul de la intrare!

2. Finisajele pot face minuni

Regula general valabila pentru toate incaperile mici este sa folosesti, cu precadere, pentru pereti si tavan, nuante cat mai deschise si finisaje cat mai simple, lipsite de ornamente. Aceasta este deosebit de importanta si in acest caz,  mai ales daca locuiesti la bloc, unde nu exista ferestre catre exterior in holul de la intrare. De asemenea, nu uita sa alegi si tipul de pardoseala potrivit: evita mocheta si covoarele mari, pentru ca nu sunt practice si aglomereaza vizual camera. Podeaua este suprafata cea mai supusa la uzura, asa ca materialele utilizate trebuie sa fie rezistente, dar si usor de curatat. Poti alege intre placile ceramice, placile din piatra naturala sau chiar placi laminate din lemn, daca in restul casei exista parchet. Un covoras ce absoarbe umezeala, asezat in dreptul usii, va fi suficient. Tinand cont de aceste lucruri, holul tau va parea mai spatios si mai aerisit!

3. Nu uita de corpurile de iluminat

Chiar daca nu ai parte de lumina naturala, alegand corpuri de iluminat eficiente vei obtine o atmosfera primitoare si foarte placuta. Spoturile sunt o idee potrivita pentru un hol de mici dimensiuni, la fel si plasarea unei veioze sau a unei lampi pe unul dintre rafturi, care sa completeze efectul corpului de iluminat principal daca acesta nu face fata (de exemplu, lustra).

4. Foloseste-te de oglinzi

Oglinzile reprezinta o modalitate foarte buna de a “pacali” vederea, pentru a obtine o imagine mai spatioasa. Poti alege un astfel de accesoriu de dimensiuni mari, montat pe perete sau pe usa dinspre interior sau doua-trei oglinzi mai mici plasate paralel.

5. Renunta la decoratiuni si la depozitarea obiectelor inutile

In cazul unui hol mic, un decor placut poate fi construit doar prin intermediul pieselor de mobilier si al finisajelor. Asadar, nu sunt necesare decoratiunile in aceasta incapere, pentru ca nu iti vor fi de ajutor si vor ocupa spatiu degeaba. De asemenea, nu este recomandat sa depozitezi aici decat lucrurile de care te folosesti in prezent: haina, incaltaminte, chei, scrisori, etc. Nu lasa toate gecile pe care le detii agatate in cuier si nici toti pantofii sub dulap!

Intra pe acest link daca vrei sa afli mai multe despre amenajarea ideala a holurilor, unde vei gasi numeroase poze din care te poti inspira pentru locuinta ta!

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close