Antena 3 CNN Actualitate Tot ce trebuie să știi despre discurile de frână

Tot ce trebuie să știi despre discurile de frână

Sistemul de frânare este de departe cel mai important aspect atunci când vine vorba de siguranța în timpul condusului. În lipsa unui set de anvelope compatibil cu temperatura și precipitațiile de afară și a unui set de discuri de frânare eficient, te-ai putea confrunta cu evenimente mai puțin plăcute. Potrivit specialiștilor în domeniul auto, este recomandat să te oprești din condus de la primul semn că piesele auto sunt instabile sau uzate.

Tot ce trebuie să știi despre discurile de frână
de Gabriel Dano    |    22 Sep 2020   •   09:45

Pentru a te putea bucura de experiența șofatului la orice oră din zi sau din noapte, următoarele informații cu privire la discurile de frână îți vor veni, cu siguranță, în ajutor:

Cum îmi dau seama că discurile de frână sunt uzate?

Dacă întrebi un mecanic auto de ce nu funcționează mașina, acesta îți va spune că în interiorul sistemului există o defecțiune tehnică. De cele mai multe ori, aceasta se află la nivelul discurilor de frână. În cazul în care ești deja pe drum și descoperi oricare dintre următoarele simptome la mașina ta, este imperios necesar să vizitezi un service auto cât mai repede:

  • Auzi un zgomot puternic în timpul frânării, asemănător cu cel generat de mașina de șlefuit;
  • Simți vibrații neobișnuite de fiecare dată când apeși pedala de frânare;
  • Trebuie să apeși mult mai brusc și mai tare pe pedala de frânare pentru a opri sau încetini mașina;
  • Remarci o creștere vizibilă a distanței de frânare;
  • Când frânezi, mașina are tendința să meargă către stânga sau către dreapta.

Imagine preluată din autopieseonline24.ro 

Discurile de frână sunt reparabile?

Spre deosebire de alte piese auto, discurile de frână nu se repară. Același lucru este valabil și în cazul plăcuțelor de frână, ceea ce înseamnă că va trebui să le înlocuiești cu altele noi.

La ce interval se schimbă discurile de frână?

Cel mai bun mod de a afla acest lucru este să testezi pe propria mașină. Specialiștii recomandă să mergi cu o viteză constantă de 60 km/h pe o șosea liberă, timp în care poți remarca dacă există vibrații la nivelul volanului. În caz contrar, poți solicita părerea unui specialist dintr-un service auto, contra cost.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close