Antena 3 CNN Actualitate Totul despre schimbările climatice... din dormitor și living

Totul despre schimbările climatice... din dormitor și living

Totul despre schimbările climatice... din dormitor și living
04 Noi 2019   •   11:18

Mai ales pentru cei care trăiesc la casă, un subiect la fel de important precum schimbările climatice este cel al climatului din casă. Casa cu izolație poliuretanică își menține pentru mai mult timp temperatura constantă, ceea ce aduce confortul termic dorit atât de mult.

Luptă contra agresiunii cald-rece cu izolația poliuretanică!

Deși centrala termică împreună cu robineții termostatați știu cum să uniformizeze căldura în casă, deși aparatele de aer condiționat aruncă răcoarea în toată camera și nu o lasă într-un singur loc, ei bine, nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără o casă izolată.

Altfel, centrala poate să meargă zi și noapte, că prin pereți și tavan se va pierde multă căldură, iar AC-ul poate fi setat pe orice temperatură, oricât de mică, oricum căldura va ajunge de afară înăuntru. Iată de ce, apropo de climatul intern, a izola foarte bine casa este o măsură luată împotriva schimbărilor, alternanțelor cald-rece atât de nedorite în dormitor, în living – în casă.

Casa este încă în construcție?

Atunci este momentul să se aleagă materialul ideal pentru izolații. Din ce în ce mai mult pe piața de materiale de construcții se afirmă izolația din spumă poliuretanică, adică un polimer care se pulverizează pe suprafețe și în spațiile dorite și care se umflă în câteva secunde suficient pentru ca totul să fie acoperit și izolat.

Casa e deja construită și locuită?

Renovarea ei este inevitabilă la un moment dat, ocazie ideală pentru a îndepărta izolația existentă, degradată deja, ineficientă sau care emană gaz în timp, și a o înlocui cu o izolație poliuretanică.

De ce?

  • Acționează la fel de bine pentru fiecare dintre cei 80 de ani, cât o viață de om.

  • Nu îngreunează casa, nici nu îi fură din spațiu (stratul este mai mic, dar mai dens).

  • Spuma e considerată material-minune în izolații pentru casă, interior-exterior.

  • Spuma nu are caracter toxic, precum au alte materiale folosite la scară largă.

  • De aplicarea izolației de spumă poliuretanică se ocupă specialiștii în așa ceva.

Schimbările cald-rece pot fi mai mici izolând bine casa

În fond, ce sunt schimbările climatice dacă nu anomalii care ne deranjează și care ne pun sănătatea în pericol? Așa și cu alternanța cald-rece din casă: ea deranjează, stresează și mai și scade sistemul imunitar! Mai ales dacă pereții sunt și reci, și umezi, casa încetează să mai fie casă și se transformă într-un loc neprimitor și periculos pentru sănătate, pentru că se dezvoltă igrasie, miros neplăcut ș.a.m.d.

Pe de altă parte, spuma izolatoare cu celulă închisă, adică varianta ei foarte densă, are și proprietăți hidroizolatoare și fonoizolatoare. Adică dispare și grija cu umezeala pe pereți, și grija cu zgomotul care răzbate prin ei. Imobilul este protejat mai bine și poate reprezenta un adevărat cămin pentru familii și familiști.

Și încă ceva, foarte important: facturile cu încălzirea pe timp de iarnă vor scădea substanțial, având în vedere faptul că încălzirea locuinței ocupă chiar și 50% din costurile cu energia (gaze, curent electric etc.). La fel și cu răcirea locuinței pe timp de vară. Iată de ce merită o investiție în izolația poliuretanică!

Așa se potolesc schimbările climatice din buzunar și din cont! Și, bineînțeles, din casă.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close