Antena 3 CNN Actualitate Traficantul Torino Sfârlea, şantajat de un poliţist interlop care îl spiona

Traficantul Torino Sfârlea, şantajat de un poliţist interlop care îl spiona

Fostul comisar şef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Cluj, Liviu Şipoş, a fost arestat preventiv pentru organizarea unei grupări de interlopi pentru a şantaja afaceriştii clujeni.

Traficantul Torino Sfârlea, şantajat de un poliţist interlop care îl spiona
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2020   •   17:15

Traficantul Vladimir Sfârlea, victima şantajului de 200.000 euro

Printre victimele şantajelor se alfă şi celebrul traficant de droguri Torino Sfârlea. Fostul traficant a fost acuzat şi condamnat în dosarul lui Liviu Şipoş pentrul traficul a două tone de heroină la începutul anilor 2000. Gruparea lui Şipoş avea legături cu poliţiştii clujeni care ofereau informaţii valoroase ale Poliţiei Române. Traficantul de droguri renumit a fost şantajat cu 200.000 euro de falsul poliţist de la Antidrog.

Metoda de şantaj şi selectarea victimelor

Fostul comisar, deşi s-a pensionat în urmă cu 15 ani, incă pretindea că este poliţist. Anchetatorii susţin că Şipoş afla de la angajaţi adresele următoarelor victime, precum şi numerele de înmatriculare şi alte informaţii importante. Şipoş şi cei care îl ajutau montau dispozitive de urmărire, uneori având şi microfoane incorporate, pe maşinile victimelor sau în sediile firmelor pe care le frecventau. După ce îşi procura informaţiile dorite, ex-comisarul le spunea victimelor că are înregistrări cu ei şi le cerea bani. Victimele poliţistului nu erau aleatorii: acestea fie aveau antecedente penale, fie câştigaseră sume mari de bani într-o perioadă scurtă de timp, asftel stârnind interesul grupării conduce de Şipoş.

"Având în vedere experienţa profesională dobândită în anii în care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor operative ale MAI, inculpatul Şipoş Liviu, îi instruieşte periodic pe membrii grupării în vederea adoptării în mod constant a unor măsuri de contracarare a unor eventuale acţiuni derulate de organele de urmărire penală şi care să îi vizeze", susţin procurorii.

Cum a decurs şantajul ţintit către traficantul de droguri

Fostul poliţist i-a cerut "locotenentului" său, Adrian Groşan, să se prezinte drept poliţist de la Antidrog care ar avea în desfăşurare un dosar de trafic de droguri pe numele celebrului traficant de droguri, Vladimir Sârlea, zis Torino. Liviu Şipoş i-a cerut suma de 200.000 euro lui Torino pentru a nu trmite dosarul penal procurorului, care ar fi asigurat arestarea victimei. Anchetatorii spun că Liviu Şipoş l-a ameninţat pe Mihai Lucian Pislatu pentru a-l forţa să-i asigure o întâlnire cu Sfârlea. Ceilalţi trei "locotenenţi" aveau rolul de a se infiltra ilegal în sediile firmelor ML Groupe SRL şi ML Invest Scaune şi Mese SRL pentru a monta dispozitivele şi a înregistra discuţiile private dintre Torino Vladimir Sfârlea, Lucian Mihai Pislatu şi Marius Petrică Foghiş.

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close