Antena 3 CNN Actualitate Traficul în Capitală - misiune imposibilă. Noi restricţii

Traficul în Capitală - misiune imposibilă. Noi restricţii

Traficul în Capitală - misiune imposibilă. Noi restricţii
02 Iul 2007   •   08:15

Săptămâna începe prost pentru bucureşteni din punct de vedere al circulaţiei prin minunata noastră Capitală. Circulaţia tramvaielor pe bulevardele Iancu de Hunedoara şi Şoseaua Ştefan cel Mare va fi întreruptă de luni, de la Pasajul Obor până în Piaţa Victoriei. Motivul este începerea lucrărilor de modernizare a sistemului rutier şi a infrastructurii liniilor de tramvai. Linia 34 va funcţiona între Şura Mare şi Str. Lizeanu pe traseul actual, cu întoarcere prin Str. Lizeanu, Str.Reînvierii, Str. Ziduri Moşi, Bd. Ferdinand, Şos. Mihai Bravu, apoi traseul de ducere.

Linia 46 va funcţiona între Granitul şi intersecţia Şos. Mihai Bravu/Bd. Ferdinand pe traseul actual, apoi modificat prin Bd. Ferdinand, Str. Ziduri Moşi, Str. Reînvierii până la Str. Lizeanu şi va întoarce prin Str. Lizeanu, Şos. Ştefan cel Mare, Şos. Mihai Bravu, Şos. Iancului, apoi traseul de ducere. Pentru preluarea călătorilor de pe traseul părăsit de tramvaie, linia navetă de autobuze 634 va funcţiona între Gara de Nord şi Bucur Obor, pe un traseu modificat de la intersectia Bd. Iancu de Hunedoara/Cal. Dorobanţilor, pe Şos. Ştefan cel Mare până la Bucur Obor. Abonamentele eliberate pentru liniile de tramvaie 34 şi 46 vor fi valabile şi pe linia navetă de autobuze 634. De asemenea traficul rutier va fi şi el restricţionat în zona Obor. Potrivit estimărilor Primăriei Municipiului Bucureşti, lucrările vor fi încheiate, până la sfârşitul lunii noiembrie.

În vederea continuării lucrărilor pentru modernizarea căii de rulare pe Şos. Chitila, de luni, linia 20 va funcţiona de la Laromet pe Bd. Bucureştii Noi, cu întoarcere în Depoul Bucureştii Noi. Linia 24 va funcţiona de la Cartier Dămăroaia pe Bd. Gloriei şi Bd. Bucureştii Noi cu întoarcere în Depoul Bucureştii Noi. De la aceeaşi dată se înfiinţează linia 43 de tramvaie care va circula între Piaţa Presei Libere şi Gara de Nord, pe Bd. Expoziţiei, Str.Av.Popişteanu, Str. Dornei, Str. Puţul lui Crăciun, Bd. I.Mihalache, Str. Buzeşti, Bd. Al.I.Cuza, Bd. Gh.Duca cu întoarcere prin Cal.Griviţei, Str.Buzeşti, Bd. I.Mihalache, Str. Clăbucet, Bd. Expoziţiei.

Nu vor fi singurele restricţii din trafic pentru bucureşteni. Circulaţia rutieră pe Bulevardul IC Brătianu, dinspre Piaţa Unirii spre Piaţa Universităţii, se va desfăşura cu dificultate în următoarele zile. Traficul a fost închis pe primele două benzi pentru că Apa Nova a început lucrări de reparaţie a unor reţele din sistemul de canalizare. Conducerea Apa Nova a anunţat că lucrările la canalizare, precum şi cele de refacere completă a străzilor se vor încadra în 8 zile, aşa că circulaţia pe toate benzile bulevardului ar trebui să fie reluată pe 8 iulie. După această dată, Apa Nova va continua lucrările la reţeaua de canalizare din zonă, printr-o tehnică modernă, care nu necesită săpături pe suprafaţa carosabilă, astfel încât traficul să nu fie îngreunat.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close