Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a asigurat militarii români din Afganistan că vor primi sporurile restante

Traian Băsescu a asigurat militarii români din Afganistan că vor primi sporurile restante

Traian Băsescu a asigurat militarii români din Afganistan că vor primi sporurile restante
Sursa foto: Traian Basescu
06 Iun 2009   •   18:03

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Afganistan, unde vizitează teatrele de operaţiuni în care se află militarii români. El este însoţit de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, de şeful statului major, Gheorghe Marin şi de ataşatul militar al Ambasadei SUA în România, Bruce West. Vizita şefului statului vine în contextul în care acesta a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că România îşi va mări efectivele în Afganistan cu aproximativ 140 de militari.

Cu această ocazie, Traian Băsescu i-a asigurat pe soldaţi români că îşi vor primi sporurile restante în următoarele două luni.

În cadrul acestei vizite, preşedintele a avut programată o întâlnire cu generalul olandez Mart de Kruif, şeful Comandamentului, dar a participat şi la ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Batalionului 21 Vânători de Munte.

România are dislocaţi în Afganistan 962 de militari care participă la operaţiunea Forţa Internaţională de Asistenţă de Securitate, sub comandă NATO. Cei mai mulţi militari români staţionează în sudul Afganistanului, în provincia Zabul, având ca obiectiv asigurarea securităţii acestei provincii. Din 2002, când a început misiunea românilor în Afganistan, 11 militari au cazut la datorie şi alţi 34 au fost răniţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close