Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, atac la politicieni: Performanţele SRI se datorează neimplicării partidelor

Traian Băsescu, atac la politicieni: Performanţele SRI se datorează neimplicării partidelor

Traian Băsescu, atac la politicieni: Performanţele SRI se datorează neimplicării partidelor
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Mar 2011   •   12:51

 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe, a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la bilanţul pe anul trecut al instituţiei. Modernizarea rapidă a SRI, a adăugat liderul României, a fost posibilă pentru că nu a putut fi influenţată prin numiri de politicieni. 

Deşi SRI s-a aflat într-un proces de reorganizare, în paralel s-a desfăşurat şi activitatea operativă care a crescut în calitate. Anul 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performante, cel putin de când ştiu eu acest serviciu”, a declarat Traian Băsescu.

SRI trebuie să se pregătească pentru era informatică

Liderul României a precizat că pregătirea SRI pentru era informatică este extrem de importantă şi a insistat pe faptul că
restructurarea nu este un proces care încheie procesele de modernizare. „SRI trebuie să dobândească calitatea de adaptare continuă la realităţile operative”, a precizat liderul României.

Pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon important. (...) Am atenţionat legat de noua strategia asupra unui lucru pe care l-am văzut din realităţi. Adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea de a culege informaţie din sursa umană”, susţine preşedintele.

Băsescu îi atacă din nou pe politicieni

La finalul discursului său, Traian Băsescu a declarat că „m
odernizarea rapidă a SRI a fost posibilă pentru că nu a putut fi influenţată prin numiri de politicieni. „Din 2004, eu nu am mai acceptat nici un fel de intervenţie în numirile la nivel central sau judeţean”, a menţionat preşedintele.

Partidele ar putea să privească la evoluţia unui servicui mare în conditiile în care nu şi-au exercitat influenţa asupra numirilor în acest serviciu”, a adăugat liderul României. 

Băsescu a mai atras atenţia asupra riscului terorist, care ar putea creşte urmare a intervenţiei din Libia. 

 


Preşedintele Traian Băsescu a participat miercuri la şedinţa de bilanţ pentru anul 2010 a Serviciului Român de Informaţii. La bilanţ, alături de conducerea SRI, au mai fost invitaţi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota, preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, deputatul Cezar Preda, dar şi membri ai acestei comisii. Bilanţul SRI pentru anul 2010 se va încheia în jurul prânzului cu o conferinţă de presă.  


×
Subiecte în articol: SRI bilant
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close