Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, audiat în secret în dosarul spălării de bani, de la Parchetul General

Traian Băsescu, audiat în secret în dosarul spălării de bani, de la Parchetul General

Traian Băsescu, audiat în secret în dosarul spălării de bani, de la Parchetul General
06 Oct 2016   •   20:00

Traian Băsescu a fost audiat la Parchetul General în dosarul spălării de bani, potrivit unor dezvăluiri făcute chiar de fostul președinte al României, la un post de televiziune. Băsescu a făcut aceste declarații, joi seară, în contextul unor discuții referitoare la scurgerile de informații de la parchete și DNA.

”N-aș lansa deocamdată un element de neîncredere asupra Parchetului General pentru că și eu am fost la Parchetul General de când s-a schimbat conducerea și n-a fost informat niciun ziarist. Și am fost chemat la ora 14, când presa e în floare peste tot”, a spus Traian Băsescu.

Contactată telefonic la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3, Adina Anghelescu a afirmat că audierea a avut loc, cel mai probabil, în data de 6 mai. Mai mult, fostul președinte ar avea calitatea de suspect în acest dosar, a mai spus Adina Anghelescu.

”Conducerea de la Parchetul General s-a schimbat la 28 aprilie. Era firesc să fi fost audiat imediat pentru că el era pus sub urmărire în acel moment. Băsescu vorbește despre o audiere care a avut loc în data de 6 mai 2016. Nu a fost mare tam tam pentru că audierea a avut loc la un dosar de la Parchetul General, nu la DNA”, a spus Adina Anghelescu.

Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General are legătură cu un teren pe care Traian Băsescu l-a cumpărat de la Costel Căşuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Băsescu a achiziţionat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme), pentru ca doi ani mai târziu să îl vândă cumnatei omului de afaceri.

Fostul preşedinte a folosit banii din afacerea cu Căşuneanu pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, pe care a donat-o apoi fiicei sale, Ioana Băsescu. 

Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, către Oficiul de combatere a spălării banilor.

Afaceri MURDARE făcute de Traian Băsescu. Anchetele s-au OPRIT brusc, atunci când a devenit preşedinte

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close