Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Coaliţia dă semne de slăbiciune. Guvernul şi-a făcut treaba

Traian Băsescu: Coaliţia dă semne de slăbiciune. Guvernul şi-a făcut treaba

Traian Băsescu: Coaliţia dă semne de slăbiciune. Guvernul şi-a făcut treaba
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Mai 2011   •   13:34
Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu pentru Radio România Actualităţi că speră ca, în anul 2012, România să aibă creşterea economică care să-i permită ieşirea din crizaă. Liderul României a vorbit şi despre cazul Mironescu, spunând că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele lui.

Referitor la incidentele de la votul de marţi privind concedierile din MAI, Traian Băsescu a declarat că acestea au fost un semnal al slăbiciunii Coaliţiei, într-un moment foarte nepotrivit pentru România, care se pregăteşte să iasă pe pieţele internaţionale.

Şeful de stat a mai menţionat că este mulţumit de activitatea Guvernului care „şi-a făcut treaba” şi şi-a îndeplinit toate obiectivele. Traian Băsescu a dat de inteles ca premierul Boc nu va fi schimbat pe motiv că România are nevoie de stabilitate.

Preşedintele a adus o serie de critici conducerii BNR.  "Multi dau lectii. Dar întrbaţi pe unul dintre ei dacă vrea să fie ministru sau premier, că o să dea înapoi", a declarat Traian Băsescu.



Principalele declaraţii ale lui Traian Băsescu:

-Ceea ce s-a întâmplat la votul privind concedierile MAI este un semnal de slăbiciune a Coaliţiei, dat într-un moment foarte nepotrivit, când România se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională

-Dezbaterile continue pe
televiziuni, că se schimbă premierul, sunt elemente care fac rău intentiei Guvernului de a ieşi pe pieţele internaţionale

-Cei care avem responsabilităţi directe pentru ţară trebuie să ne ducem crucea

- Stabilitatea politică este esenţială pentru o ţară care se află în criză

- Mai este o modă, să-l desconsideri pe un ministru care nu apare prea des la televizor sau nu e in atenţia continuă a publicului

- Este pentru prima oară în istoria postdecembristă, când toate cele 40 de obiective au fost atinse. Guvernul şi-a făcut treaba.

- Cel care decide remanierea este primul-ministru. Am avut o discutie cu el în care am vorbit despre priorităţile pentru perioada următoare.

Despre cazul Mironescu:

- Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele lui. Atunci când este vorba de incalcari de lege, nu poate raspunde altcineva.

- Mironescu a primit aviz ORNISS. Daca era ceva de spus, ar fi trebuit spus in ianuarie



Despre situaţia economică:


-Nu doar Romania este in criză, ci toată Europa. Putem considera că am ieşit din criză atunci când vom avea creştere de peste 3%, ceea ce începe să genereze efecte şi pentru cetăţean.

- Să sperăm că anul 2012 ne va aduce aceste salturi de creştere economică.

- Economia va deveni competitivă când şi sectorul de stat va deveni competitiv

-Obiectivul de creare de locuri de munca va fi vizibil atins pana la sfârşitul anului






×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close