Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, de Ziua Constituţiei: Fiecare popor îşi merită Legea Fundamentală

Traian Băsescu, de Ziua Constituţiei: Fiecare popor îşi merită Legea Fundamentală

Traian Băsescu, de Ziua Constituţiei: Fiecare popor îşi merită Legea Fundamentală
08 Dec 2008   •   11:34

Românii sărbătoresc la 8 Decembrie Ziua Constituţiei. Evenimentul este marcat de o petrecere, care are loc, luni, la Palatul Parlamentului. La manifestări participă şi preşedintele Traian Băsescu.
Cu ocazia acestei sărbători, şeful statului a susţinut un discurs în care şi-a exprimat încrederea în Constituţia României, precum şi promisiunea de a veghea la respectarea acesteia. "Fiecare popor îşi are Constituţia care i se potriveşte şi care i se cuvine", a declarat preşedintele.
În discursul său, Traian Băsescu a făcut o referire şi la viitorii parlamentari. "Îmi doresc ca noii aleşi în Parlament să respecte şi să apere valorile statului român, să vegheze la interesele tuturor cetăţenilor şi, de ce nu, să înveţe din greşelile precursorilor lor", a afirmat preşedintele.
Şeful statului şi-a încheiat discursul cu urarea: "La mulţi ani, de Ziua Constituţiei!", adresată tuturor cetăţenilor acestei ţări.

Românii s-au putut bucura de o Constituţie democratică după căderea regimului comunist. În 1991, pe 8 decembrie, noua lege fundamentală a fost adoptată prin referendum naţional. Prima Constituţie postrevoluţionară a fost modificată în 1993.
Actuala formă a Constituţiei a intrat în vigoare pe 29 octombrie 2003 şi a fost adoptată în urma unui referendum naţional, care a avut loc pe 18 şi 19 octombrie 2003. Constituţia României conţine 156 de articole împărţite în opt titluri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constitutia Romaniei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close