Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, implicat într-un scandal diplomatic, din cauza unui hacker sârb

Traian Băsescu, implicat într-un scandal diplomatic, din cauza unui hacker sârb

Traian Băsescu, implicat într-un scandal diplomatic, din cauza unui hacker sârb
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2011   •   12:48

Traian Băsescu este implicat într-un nou scandal diplomatic! De această dată, România a intrat în dispută cu Albania în urma unor afirmaţii ofensatoare la adresa albanezilor, atribuite preşedintelui Băsescu.

Ambasadorul ţării noastre în Albania a fost chemat de urgenţă la Tirana pentru a da explicaţii.

Afirmaţii ofensatoare la adresa albanezilor, atribuite în mod fals preşedintelui Băsescu, lansate de un hacker şi preluate în presa din Albania, au determinat chemarea ambasadorului român la Tirana pentru explicaţii, informează Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe român şi-a exprimat nemulţumirea într-o discuţie cu ambasadorul albanez.
   
Mai multe publicaţii kosovare au relatat, marţi, prelulând publicaţii albaneze care citau o agenţie italiană de presă, că preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut declaraţii cu caracter rasist despre albanezi, la o reuniune diplomatică.

Ulterior, presa albaneză a revenit asupra informaţiilor, precizând că situaţia a fost cauzată de acţiunea unui haker sârb, care a pătruns pe site-ul agenţiei de presă şi a publicat informaţia falsă.

Ministerul precizează că ambasadorul României a respins "ferm" veridicitatea afirmaţiilor respective şi a precizat că este vorba despre o dezinformare menită să afecteze tradiţionala relaţie de prietenie dintre România şi Albania.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close