Antena 3 CNN Actualitate Traian Igaş, la bilanţul MAI pe 2010: România, pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen

Traian Igaş, la bilanţul MAI pe 2010: România, pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen

Traian Igaş, la bilanţul MAI pe 2010: România, pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Feb 2011   •   12:44

MAI şi-a achitat toate sarcinile asumate pentru aderarea la Spaţiul Schengen, iar România este pregătită să apere graniţele Europei, a declarat ministrul Traian Igaş, la prezentarea bilanţului activităţii ministerului pe 2010.

"Putem spune fără echivoc că România este pregătită să apere graniţele Europei", a precizat ministrul Igaş, care a adăugat că România îndeplineşte toate condiţiţiile tehnice care au fost cerute.

Potrivit ministrului de Interne, citat de Mediafax, toate raportele de evaluare Schengen au confirmat că România şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor şi-a achitat "cu brio" toate sarcinile asumate.

În 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a trecut prin cea mai dură perioadă a sa. Instituţia s-a confruntat cu scandaluri de corupţie, angajaţi scăpaţi de sub control, demisia ministrului Vasile Blaga în plin proces de aderare la Schengen şi numeroase disponibilizări.

În septembrie 2010, peste 6.000 de poliţişti au participat la un miting de amploare. Sindicaliştilor au protestat şi în faţa Palatului Cotroceni, unde au strigat injurii la adresa preşedintelui şi şi-au aruncat caschete.

Traian Băsescu şi Emil Boc au renunţat, o perioadă, la serviciile structurilor MAI.

Mitingul poliţiştilor a condus la demisia de onoare a lui Vasile Blaga din funcţia de ministru al Internelor,  la data 27 septembrie.

 


×
Subiecte în articol: Traian Igas spatiul Schengen
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close