Antena 3 Actualitate Trăim ca în Evul Mediu: aproape jumătate dintre români folosesc toaletele din curtea casei

Trăim ca în Evul Mediu: aproape jumătate dintre români folosesc toaletele din curtea casei

de S.T.    |    10 Sep 2013   •   10:14
Trăim ca în Evul Mediu: aproape jumătate dintre români folosesc toaletele din curtea casei
Sursa foto: Foto:seanx.weblog.ro

Un raport al Comisiei Europene arată că România se află pe primul loc în topul ţărilor cu locuinţe cu grup sanitar în curte. 47% din populaţia României are toaleta în curte, faţă de numai un sfert din populaţia Bulgariei.


Pe locul al treilea se află Letonia, cu 16 procente, în timp ce la polul opus se află ţări ca Danemarca, Olanda şi Suedia, unde nu există toalete în curte. 
 
Stăm prost şi la capitolul mortalitatea infantilă, cu 9,4 procente, în 2011. Totuşi, ţara noastră a înregistrat progrese la acest capitol. În 2001, nivelul era de 18,4%. În top suntem urmaţi tot de Bulgaria, unde 8,5 % dintre copii mor anual, asta în timp ce media europeană se situează undeva în jurul valorii de 3,9 la o mie de naşteri.
 
În clasamentul ţărilor în care cetăţenii au acces cu greu la servicii medicale, România se situează pe locul al doilea, fiind depăşită doar de Letonia. În 2011, 9,8% din femeile din România şi 14% dintre bărbaţi au reclamat limitarea accesului la serviciile medicale, din diverse motive: preţul prea ridicat, distanţa mare între domiciliu şi unitatea spitalicească sau timpul îndelungat pentru cei înscrişi pe listele de aşteptare. 

×

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close