Antena 3 CNN Actualitate Transalpina, "Drumul Regelui" doar cu numele. Bolovani căzuţi de pe versanţi şi gropi la tot pasul

Transalpina, "Drumul Regelui" doar cu numele. Bolovani căzuţi de pe versanţi şi gropi la tot pasul

Transalpina, "Drumul Regelui" doar cu numele. Bolovani căzuţi de pe versanţi şi gropi la tot pasul
Sursa foto: Foto: consilierturism.ro
18 Iul 2013   •   14:17

În ţara în care toate drumurile par capcane pentru planetare şi suspensii, avem o bucată de şosea unică în lume, numită "Drumul Regelui". Din păcate este doar un nume, pentru că drumul nu are nimic regal în el.

400 de milioane de euro nu au fost suficiente pentru ca şoseaua să fie gata.
 
Transalpina este  cel mai înalt drum din România îşi şerpuieşte asfaltul prin masivele Carpaţilor Meridionali. Te pierzi în măreţia naturii, frumuseţea pădurilor, cascadele, pereţii de stâncă. Apoi visul devine un coşmar.

Gropi peste gropi, bolovani uriaşi căzuţi în drum, lipsa parapeţilor. În acel punct, nu mai eşti atent la frumuseţea naturii, ci deschizi bine ochii, pentru ca nu cumva să pici în hăul care se cască lângă drum.

Autorităţile locale speră să termine drumul până la sfârşitul anului.

"Eu mă gândesc cu îngrijorare la faptul că vine iarna, iar dacă nu se reuşeşte alocarea de fonduri în această perioadă şi terminarea acestui drum, cu certitudine la anul o să trebuiască să băgăm în acest drum, pentru refacere şi întreţinere, cel puţin cu 50 la sută mai mulţi bani decât băgăm acum", a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Partea proastă e că şi ce e construit deja începe să se degradeze, din cauza traficului uriaş generat de peisajele unice.

In mai anul trecut, ministrul Transporturilor din acea vreme, Ovidiu Silaghi, declara, la Alba Iulia, ca lucrarile au fost executate in procent de 81,5% si ca receptia este programata pentru luna septembrie 2012. Nu s-a intamplat asa.

SURSA: Observator




×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close