Antena 3 Actualitate Transgaz a primit undă verde pentru lucrările la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră

Transgaz a primit undă verde pentru lucrările la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră

03 Mai 2019   •   16:22
Transgaz a primit undă verde pentru lucrările la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale (SNTGN)Transgaz SA a obţinut dreptul de începere a lucrărilor la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră şi le va conecta la Sistemul Naţional de Transport Gaze, dar şi la BRUA, după ce Ministerul Energiei a emis o decizie exhaustivă pentru acest proiect de interes comun, anunţă ministerul Economiei.

„Este un pas foarte mare pe care-l facem pentru a valorifica pe plan intern gazele din Marea Neagră. Această conductă pe care Transgaz o va construi va permite să direcţionăm gazele naturale pe care le vom exploata în perimetrele din off-shore atât către BRUA – deci la export, contribuind la securitatea energetică regională şi europeană, cât şi în Sistemul Naţional de Transport Gaze – adică pentru uz intern, permiţând comunităţilor locale şi agenţilor economici din ţară să aibă acces la aceste resurse de gaz care sunt deosebit de importante”, a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău, potrivit adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close