Antena 3 CNN Actualitate "Transilvania susţine FINANCIAR România, de decenii". Proteste RADICALE în Ţinutul Secuiesc

"Transilvania susţine FINANCIAR România, de decenii". Proteste RADICALE în Ţinutul Secuiesc

"Transilvania susţine FINANCIAR România, de decenii". Proteste RADICALE în Ţinutul Secuiesc
de O.P.    |    22 Iul 2013   •   04:31

În timp ce România se luptă pentru o mai mare apropiere de Europa şi pentru o mai buna  absorbţie a fondurilor europene, partidul lui Lazlo Tokes îndeamnă la desfiinţarea statului naţional unitar şi autonomie teritorială. Mai mult, într-o acţiune în 100 de localităţi, liderii maghiari ai PPMT, sprijiniţi de extremişti din Ungaria au cerut, pe lângă autonomia aşa numitului Ţinut Secuiesc, şi autonomia Crişanei.

Mesajele extremiste şi naţionaliste ale liderilor Partidului Popular Maghiar, fondat de Lazlo Tokes, au provocat maghiarii prezenţi la manifestaţia din Sfântul Gheorghe care spun că au fost sfidaţi de români.

Maghiarii au cerut ruperea aşa numitului Ţinut Secuiesc de sub influenţa economică a Bucureştiului.

Organizatorul moral al evenimentului Lazlo Tokes, a atact dur UDMRul şi a mai venit cu o idee de izolare a României: vrea, pe lângă autonimia Ţinutului Secuiesc, şi cea a Crişanei.

Mesajele radicale, care resping regionalizarea în forma actuală, dar şi articolul 1 din Constituţie care definesc România ca stat naţional, nu au lipsit nici de la Cluj Napoca sau Târgu Mureş.

Liderii PPMT au strâs semnături împotriva actualei forme de regionaliare şi vor depune chiar o petiţie la Guvern. Preşedintele PPMT, Toro Tibor, asigură că nu va fi pace în România până când Ţinutul Secuiesc nu va fi autonom.

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close