Antena 3 CNN Actualitate Soluții pentru tratamentul fără bisturiu al fibromului uterin. Fibroid Center, primul centru din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin

Soluții pentru tratamentul fără bisturiu al fibromului uterin. Fibroid Center, primul centru din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin

Pacientele din România vor avea de acum acces extins la tratamentul minim-invaziv al fibromului uterin, odată cu lansarea Fibroid Center, primul centru pentru embolizarea fibromului uterin din România.

Soluții pentru tratamentul fără bisturiu al fibromului uterin. Fibroid Center, primul centru din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2021   •   09:30

Cu o experiență de peste 10 ani în managementul pacientelor și tratamentul minim-invaziv, prin embolizare, a fibromului uterin, ARES face pasul firesc următor și lansează singurul centru din țară dedicat acestui tip de tratament. Fibroid Center reunește o echipă de medici ginecologi și radiologi, cu supraspecializare în radiologia intervențională și o experiență bogată în proceduri de embolizare. Din echipă fac parte dr. Mugur Grasu, dr. Rareș Nechifor, dr. Radu Dumitru, dr. Mihai Toma, și dr. Lucian Mărginean. Aceștia vor realiza intervenții de embolizare a fibromului uterin în centrele Fibroid Center din cadrul ARES, în București și Cluj-Napoca.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne ce pot provoca cicluri menstruale abundente, urinare frecventă sau durere la nivelul regiunii pelviene. Netratate, aceste simptome persistă până la menopauză și pot afecta în mod serios calitatea vieții. Studiile din domeniu arată că între 20-70% dintre femei pot suferi de unul sau mai multe fibroame uterine, în perioada fertilă.

Procedura de embolizare a fibromului uterin este o alternativă la soluția chirurgicală și presupune oprirea fluxului sanguin care alimentează fibromul. Ca urmare acesta nu va mai sângera și va scădea în dimensiuni. Majoritatea pacientelor constată acest aspect aproape imediat.

Embolizarea fibromului uterin este o opțiune de tratament sigură ce conduce la o îmbunătățire substanțială a calității vieții și a controlului simptomelor, la pacientele ce suferă această intervenție, cu rate foarte reduse de complicații semnificative” explică dr. Mihai Toma, medic primar radiolog, membru al echipei Fibroid Center de la ARES.

În cadrul Fibroid Center, pacientele vor avea parte de consult ginecologic și second opinion pentru diagnosticul fibromului uterin, precum și de procedura de embolizare a fibromului uterin și consiliere personalizată, din partea personalului calificat ARES HELP. Datorită faptului că Fibroid Center este un centru dedicat embolizării fibromului uterin, accesul pacientelor la procedura de embolizare este rapid și sigur.

”Acest centru este primul de felul său din România, dedicat tratării minim invazive a fibromului uterin, ce minimizează disconfortul și asigură o recuperare rapidă. Fibromul uterin este o afecțiune cu care femeile se confrunta frecvent. Era nevoie de un centru de excelență dedicat, care combină tehnologia de ultimă oră și ospitalitatea, cu experiența vasta a unei echipe de profesioniști. Echipa noastră de radiologi intervenționiști si medici ginecologi oferă o variantă de tratament minim invaziv sigură și eficientă” a declarat dr. Mihai Toma, medic primar radiolog în cadrul Fibroid Center, ARES.

”După zece ani de experiență în tratamentul și gestionarea cazurilor de fibrom uterin, știm că în rândul pacientelor nevoia de informare și soluții terapeutice minim-invazive, care păstrează integritatea uterului, este imensă. De aceea, lansăm Fibroid Center, singurul centru dedicat informării, diagnosticului și tratamentului prin embolizare a acestei afecțiuni. Ne dorim ca un număr cât mai mare de femei din România să aibă acces la această procedură sigură și eficientă” a declarat dr. Oren Iancovici, directorul medical și fondatorul ARES.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close