x close

Tratamente revoluționare introduse de OMS pentru pacienții cu Covid-19 din România

07 Iun 2020   •   12:38
Tratamente revoluționare introduse de OMS pentru pacienții cu Covid-19 din România Hepta

Trei spitale din Capitală vor fi incluse într-un studiu realizat de OMS în 40 de țări, prin care va fi analizată eficicența a patru scheme terapeutice aplicate pacienților cu COVID-19.

Cele tri spitale din București care vor participa la studiul „Solidarity” sunt: Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Studiul compară mai multe scheme terapeutice, multe dintre ele în uz în foarte multe ţări. Într-adevăr se introduce şi compararea cu aceste scheme considerate deja clasice, a preparatului aprobat de agenţia medicamentului din SUA, Remdesivir. Numărul de pacienţi nu este limitat, dar cu siguranţă va exista o distribuţie a pacienţilor care să fie trataţi cu cele 4 scheme terapeutice. În niciun fel viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol, pentru că nu se continuă cu o schemă dacă cumva situaţia pacientului se înrăutăţeşte şi are nevoie de altă abordare terapeutică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, conducătorul studiului.

Studiul ar putea începe în două săptămâni

„Studiul va demonstra care sunt schemele terapeutice cele mai eficiente şi pe de altă parte oferă acces la tratament pacienţilor, ştim foarte bine că acest produs, Remdesivir, a fost foarte puţin accesibil, au fost doar 30 de pacienţi trataţi în România. Compania producătoare nu l-a putut pune la dispoziţie decât pentru uz compasional”, a mai spus Alexandru Rafila.

OMS
Parteneri
Parteneri
sati