Antena 3 CNN Actualitate Trei din cinci şomeri nu mai primesc indemnizaţia de şomaj. Vezi de ce

Trei din cinci şomeri nu mai primesc indemnizaţia de şomaj. Vezi de ce

Trei din cinci şomeri nu mai primesc indemnizaţia de şomaj. Vezi de ce
Sursa foto: foto: jobsconference.org
10 Apr 2012   •   12:26

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a lansat ştirea: şomajul e în scădere, numărul şomerilor înregistraţi oficial, în luna martie, fiind de 454.541, cu aproape 20.000 mai puţini faţă de februarie. Rata şomajului a fost, în martie, de 5,05%, faţă de 5,27%, în februarie.

Din asta se deduce că s-au creat peste noapte 20,000 de locuri de muncă. Dar nu se pune problema de aşa ceva. Pur şi simplu şomerii au dispărut din actele ANOFM şi au apărut pe listele  Primăriilor şi Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS), încadrându-se pentru a beneficia de diverse prestaţii sociale, fiindcă rămân fără surse de venit, o dată cu expirarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

Astfel 3 şomeri din 5 nu mai primesc indemnizaţie. Din totalul şomerilor înregistraţi, 170.820 au fost indemnizaţi şi 283.721 neindemnizaţi, numărul celor indemnizaţi scăzând cu 20.549 persoane faţă de luna precedentă, relatează Jurnalul Naţional.

Astfel, incapacitatea statului de a stimula crearea locurilor de muncă are un efect previzibil: cronicizarea şomajului. Asta înseamnă că, cei mai mulţi şomeri nu reuşesc să îşi găsească un job până la expirarea perioadei în care se acordă indemnizaţie de şomaj şi rămân fără sursă de venit. În schimb, primesc diverse forme de ajutoare sociale şi rămân o povară ce atârnă din ce în ce mai greu pentru cei din ce în ce mai puţini, care au un loc de muncă sau realizează o activitate aducătoare de venit, care este impozitată.

Citeşte aici articolul complet.

×
Subiecte în articol: rata somajului
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close