Antena 3 Actualitate Trei directori din Conpet ar putea fi demişi. Ministrul pentru Energie: Există deficienţe în procesul de organizare a unor licitaţii

Trei directori din Conpet ar putea fi demişi. Ministrul pentru Energie: Există deficienţe în procesul de organizare a unor licitaţii

31 Mar 2014   •   12:15

Trei directori din Conpet ar putea fi demişi până la sfârşitul zilei. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a cerut directorului general al Conpet, Liviu Ilaşi, să îi concedieze pe cei trei, pentru deficienţele înregistrate în sistemul de achiziţii publice al Concept.

Deficienţele au fost semnalate în special în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor privind achiziţionarea serviciilor de transport pe calea ferată, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro.

Cei vizaţi sunt directorul general adjunct Narcis Florin Stoica, directorul direcţiei de operare Nicolae Dobromir şi şeful serviciului de achiziţii şi logistică Vasile Crişan.

"Această măsură a fost luată de ministrul delegat pentru Energie în urma primirii mai multor sesizări în legătură cu deficienţele înregistrate în sistemul de achiziţii publice al Conpet. Deficienţele au fost semnalate în special în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor privind achiziţionarea serviciilor de transport pe calea ferată, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Încercările de favorizare a anumitor agenţi economici au început la jumătatea anului 2013, potrivit sursei citate.
   
"Le solicit şi pe această cale tuturor angajaţilor Departamentului pentru Energie, dar şi salariaţilor de la oricare dintre societăţile, la care departamentul exercită în numele statului român calitatea de administrator să-şi facă treaba cu profesionalism şi să-şi păstreze intactă integritatea. Guvernul are o toleranţă zero faţă de cei care cred că pot dispune după bunul plac de banii companiilor de stat", a adăugat Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a confirmat pentru Antena 3 că motivul din spatele deciziei de concediere constă în existenţa unor deficienţe în legătură cu procesul de organizare a unor licitaţii.

Conpet, deţinută de stat, operează transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor cu ţiţei şi cu derivate ale acestuia. Din data de 5 septembrie 2013, acţiunile emise de Conpet se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti.×
Subiecte în articol: razvan nicolescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close