Antena 3 CNN Actualitate Trei focare de varicelă, confirmate în mai multe grădiniţe din Vaslui şi Bârlad: 40 de copii bolnavi

Trei focare de varicelă, confirmate în mai multe grădiniţe din Vaslui şi Bârlad: 40 de copii bolnavi

Trei focare de varicelă, confirmate în mai multe grădiniţe din Vaslui şi Bârlad: 40 de copii bolnavi
Sursa foto: Foto: sfatulparintilor.ro
23 Feb 2012   •   19:33

Trei focare de varicelă, cu 40 de cazuri de infecţii la copii cu vârste de până la şapte ani, au fost confirmate în grădiniţe din municipiile Vaslui şi Bârlad, unităţile de învăţământ respective intrând sub stricta monitorizare epidemiologică a autorităţilor sanitare pentru a preveni extinderea lor, informează Mediafax.
   
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat existenţa unor focare de varicelă în trei unităţi de învăţământ preşcolar din judeţ, acolo unde 40 de copii, cu vârste de până la şapte ani, au fost diagnosticaţi cu această boală transmisibilă.

Cele mai multe cazuri de boală sunt la Grădiniţa nr. 15 Vaslui, cu 22 de preşcolari infectaţi, şi la Grădiniţa nr. 5 din acelaşi municipiu, unde 13 copii au contractat boala. De fapt, această unitate de învăţământ se confruntă cu un al doilea focar de varicelă din această iarnă, după ce în prima parte a sezonului rece alţi 42 de preşcolari s-au îmbolnăvit de varicelă.
   
Cel de-al treilea focar în evoluţie, unde sunt cinci cazuri de boală, este la grădiniţa Liceului Pedagogic Bârlad.
   
Pe lângă cele 40 de cazuri de varicelă, în judeţul Vaslui mai sunt confirmate şi cinci cazuri de rubeolă, alte 32 de persoane, toate cu vârsta de peste 15 ani, fiind suspicionate de aceeaşi boală.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close