Antena 3 CNN Actualitate Trei şefi de la IPJ Olt au fost RETROGRADAŢI în urma controalelor dispuse de M.A.I.

Trei şefi de la IPJ Olt au fost RETROGRADAŢI în urma controalelor dispuse de M.A.I.

Trei şefi de la IPJ Olt au fost RETROGRADAŢI în urma controalelor dispuse de M.A.I.
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2013   •   20:44

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, precum şi doi şefi de birou, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, au fost retrogradaţi în urma cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină al Poliţiei Române în inspectorat, informează un comunicat citat de Mediafax.
   
Cei trei angajaţi IPJ Olt au fost sancţionaţi cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut", pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului de Interne, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2012, se arată în comunicatul Poliţiei Române.
   
Sancţiunea a fost propusă în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi aprobată de Inspectorul General.
   
"În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul IGPR, faţă de şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, precum şi a şefilor Biroului 1 şi Biroului 2 ale acestui serviciu, au fost propuse şi aprobate de inspectorul general al Poliţiei Române, următoarele sancţiuni disciplinare: trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, în conformitate cu prevederile art.58 lit.c indice 1 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului şi art. 17 lit.d din Ordinul ministrului 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din MAI, pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie 6 decembrie 2012", informează, vineri, MAI. 
   
Miercuri, şeful Poliţiei Balş din cadrul IPJ Olt, Ion Şotea, a fost retrogradat din funcţie pentru deficienţe manageriale constatate de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, în timp ce şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Ion Voicu, a cerut pensionarea, au declarat surse din Poliţie.
   
Şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din IPJ Olt erau cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, în urma controalelor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne, a anunţat, pe 10 ianuarie, Viorel Vasile, adjunct al şefului Poliţiei Române.
   
IPJ Olt a făcut obiectul unor anchete, din toamna anului 2012, conducerea fiind cercetată pentru managament defectuos, neglijenţă în serviciu şi lipsă de reacţie în ce priveşte criminalitatea stradală.

Totodată, nume de la vârful Poliţiei Olt apar în plângerea poliţistei Melania Renghea de la Poliţia Balş, care şi-a acuzat fostul superior, Gheorghe Barbu, că ar fi violat-o, dar şi că ar fi oferit-o ca favor sexual unor alţi poliţişti.
   

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close