Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Bucureşti a dispus, din nou, arestarea şefului CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Bucureşti a dispus, din nou, arestarea şefului CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu

de M.Z.    |    24 Iul 2014   •   09:39

Tribunalul Bucureşti a dispus din nou arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în baza cererii înaintate de procurorii DNA.

Solicitarea vine în urma mediatizării unor imagini recente înregistrate în New York. Preşedintele CJ Constanţa a fost filmat în timp ce fuma pe terasa unui restaurant
 
Poliţia Română ar urma să emită un nou mandat internaţional de arestare pe numele lui.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în Statele Unite.
 
Preşedintele CJ Constanţa a fost acuzat de magistraţi că i-a spus doctorului din SUA ce să treacă în scrisoarea medicală.

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru ca nu s-a întors în ţară după ce a fost operat în SUA.

Pe 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.
 
Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.
 
O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.
 
Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane. 

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
x close