Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Călăraşi: Tăierea cu 25% a indemnizaţiilor de concediu este ilegală

Tribunalul Călăraşi: Tăierea cu 25% a indemnizaţiilor de concediu este ilegală

Tribunalul Călăraşi: Tăierea cu 25% a indemnizaţiilor de concediu este ilegală
12 Noi 2010   •   15:42

Tribunalul Călăraşi a decis, vineri, că tăierea cu 25% a indemnizaţiilor de concediu în cazul profesorilor este ilegală. Decizia a fost luată în urma unei sesizări a Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). În urma hotărârii, autorităţile locale sunt obligate să restituie sumele aferente.

Verdictul dat de judecătorii din Călăraşi vine la o zi după ce magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis că reducerea salariilor cu 25 la sută în cazul a şase funcţionari de la Primăria Voineasa şi a doi judecători care au contestat în instanţă decizia de diminuare a salariilor este ilegală, astfel că cele opt persoane ar urma să îşi primească banii înapoi.

Judecătorii Tribunalului Vâlcea îşi motivează decizia prin faptul că diminuarea reprezintă o încălcare a dreptului de proprietate conform Convenţiei Drepturilor Omului.

În opinia premierului Emil Boc, decizia Tribunalului Vâlcea va fi atacată la instanţele superioare, dar nu poate opri aplicarea legii în condiţiile în care Curtea Constituţională a decis deja că actul normativ este constituţional.

"Decizia Curţii Constituţionale privind Legea de reducere a salariilor este de constituţionalitate. O decizie judecătorească a unei instanţe nu poate opri aplicarea legii, iar această decizie va fi atacată la instanţele superioară, nefiind definitivă", a spus, vineri, Emil Boc.

Solicitat de jurnalişti să comenteze motivarea Tribunalului, potrivit căruia reducerea salarială reprezintă o încălcare a drepturilor omului, premierul a răspuns: "Dar când patronii dumneavoastră au fost obligaţi să vă taie salariile au încălcat drepturile omului ?".

×
Subiecte în articol: decizie indemnizatii concedii ilegal
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close