Antena 3 CNN Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru, după scenariul crunt al lui Rafila: Uitați-vă la Germania, Austria, China!

Medicul Tudor Ciuhodaru, după scenariul crunt al lui Rafila: Uitați-vă la Germania, Austria, China!

După ce profesorul Alexandru Rafila a declarat că România poate ajunge, în numai 10 zile, în situația Lombardiei, medicul Tudor Ciuhodaru a întărit afirmația, declarând că „fără discuție, se poate întâmpla orice”.

Medicul Tudor Ciuhodaru, după scenariul crunt al lui Rafila: Uitați-vă la Germania, Austria, China!
Sursa foto: Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
de Laura Dinu    |    23 Oct 2020   •   14:00

Tudor Ciuhodaru își menține poziția și susține, în continuare, că testarea masivă este singura soluție pentru a putea controla pandemia de coronavirus și creșterea numărului de cazuri care pare că nu mai poate fi ținut sub control în ultima vreme.

”Eu mă întreb dacă pe 25 iulie puteam să facem peste 34.000 de teste, de ce n-am folosit această metodă eficientă de prevenție în continuare”

Astfel, medicul spune că România ar trebui să știe clar câți purtători ai virusului sunt, pentru ca ceilalți să nu intre în contact cu ei, iar acest lucru nu se poate face decât prin testare. 

„De la început am spus că trebuie să adoptăm ce au făcut alte țări care au avut succes în combaterea acestei pandemii. Uitați-vă la Germania, la Austria, China testează pentru 12 pozitivi orașe de nouă milioane de locuitori în cinci zile, pe lângă pregătirea sistemului de sănătate. Modelul suedez a avut în spate o creștere a capacității sistemului medical. 

”Cea mai eficientă formă de prevenție, 100% sigură, este să nu te întâlnești cu un purtător de coronavirus”

Eu mă întreb dacă pe 25 iulie puteam să facem peste 34.000 de teste, de ce n-am folosit această metodă eficientă de prevenție în continuare?

Până la urmă, cea mai eficientă formă de prevenție, 100% sigură, este să nu te întâlnești cu un purtător de coronavirus. Patru din cinci sunt asimptomatici. În rest, că aplicăm noi măsuri de igienă, distanțare... Colegii mei din sănătate au folosit aceste metode. Unul din 25 de pacienți Covid este din sistemul de sănătate”, a declarat Tudor Ciuhodaru, potrivit DCNews

Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor: România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile!

România va ajunge în 10 zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi. Este previziunea sumbră făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Întrebat câte zile mai sunt până ce secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor colapsa și vom ajunge în situația Lombardiei, medicul a avut un pronostic sumbru:

”Maximum 10 zile!”. 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close