Antena 3 CNN Actualitate Tudor Ciuhodaru: Evoluția pandemiei de coronavirus, un semnal de alarmă. Se fac erori mari

Tudor Ciuhodaru: Evoluția pandemiei de coronavirus, un semnal de alarmă. Se fac erori mari

Tudor Ciuhodaru, medic Spitalul Clinic de Urgență "Nicolae Oblu" Iași, a declarat că evoluția pandemiei de coronavirus ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Tudor Ciuhodaru: Evoluția pandemiei de coronavirus, un semnal de alarmă. Se fac erori mari
Sursa foto: Facebook
07 Iun 2020   •   17:51

"Din punctul meu de vedere, este un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicare măsurilor din această pandemie. În rest, am mai avut creșteri și scăderi de la o zi la alta. Un singur rezultat zilnic e irelevant. Pentru a vedea clar ce se întâmplă ar trebui analizate datele și, mai ales, corectitudinea lor pe intervale mai mari, să zicem săptămânale. Mai sunt și alte întrebări la care Ministerul Sănătății încă nu ne-a dat răspunsuri. Câte sunt cazuri noi și câte sunt retestări, când au fost recoltate. De aproape 3 săptămâni nu ni se mai spune când au fost recoltate, ci doar când au fost confirmate aceste cazuri", a spus Ciuhodaru la Antena 3.

"Lucrurile sunt foarte clare. Sunt mari erori. Strategia pe care o propuneam privind testarea extinsă și izolarea celor asimptomatici e esențială".

Cine e vinovat pentru faptul că nu se fac suficiente teste în România

"Nu e prevăzută în această strategie. Au fost foarte multe erori de abordare strategică. Cele de comunicare sunt la fel de grave. Țineți minte că la început să mai lua câte un sfert de măsură. Se mai închidea câte un punct vamal, în loc să fie închise toate. Carantina se făcea cu jumătăți de măsură, unii intrau, alții ieșeau. Oamenii care au fost în carantină nu au fost testați și au fost lăsați să plece, neștiind dacă sunt purtători sau nu de coronavirus. Acum ținem spitalele blocate pentru că nu s-a făcut o evaluare strategică".

Tudor Ciuhodaru: Evoluția pandemiei de coronavirus, un semnal de alarmă. Se fac erori mari

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close