Antena 3 Actualitate Tudorel Toader, despre Alina Bica: Nu Ministerul Justiţiei este cel care permite unui incuplat să părăsească ţara

Tudorel Toader, despre Alina Bica: Nu Ministerul Justiţiei este cel care permite unui incuplat să părăsească ţara

20 Apr 2018   •   16:47
Tudorel Toader, despre Alina Bica: Nu Ministerul Justiţiei este cel care permite unui incuplat să părăsească ţara

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu a primit personal şi nu a auzit ca Ministerul Justiţiei să fi primit vreun document privind solicitarea Alinei Bica de acordare a statutului de refugiat politic, el subliniind că nu Ministerul Justiţiei este cel care permite unui inculpat să părăsească ţara şi nu ministerul este cel care ia măsurile de interdicţie, ci instanţele, iar Ministerul Afacerilor Interne este cel care supraveghează dacă au fost respectate aceste măsuri. El a spus că în acest caz trebuie văzut dacă fiecare şi-a făcut treaba.

”Nu am primit personal şi nu am auzit să fi primit la minister o astfel de cerere. Ministerul Justiţiei nu permite unui inculpat să părăsească ţara, nu Ministerul Justiţiei ia măsurile de interdicţie şi nu Ministerul Justiţiei le ridică, nu el îi permite unui inculpat să părăsească ţara. Este treaba instanţelor, iar Ministerul Afacerilor Interne este cel care supraveghează dacă se instituie măsura. Cunoscând competenţele, trebuie să vedeţi dacă fiecare şi-a făcut treaba lui. Luni dimineaţa vedem ce documente am primit şi vorbim”, a declarat, vineri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit news.ro.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a cerut din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, a anunţat vineri, la ICCJ, avocatul său, la ultimul termen al procesului ANRP în care aceasta este judecată alături de omul de afaceri Dorin Cocoş.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close