Antena 3 Actualitate Tulcea. Trei şcoli vor dispărea, din cauza scăderii numărului de elevi

Tulcea. Trei şcoli vor dispărea, din cauza scăderii numărului de elevi

de Antena3.ro    |    28 Mar 2011   •   16:49
Tulcea. Trei şcoli vor dispărea, din cauza scăderii numărului de elevi
Sursa foto: Foto: exclusivnews.ro

Trei şcoli generale din judeţul Tulcea vor fi închise de anul viitor, din cauza scăderii populaţiei şcolare, informează Agerpres.

Cele trei unităţi de învăţământ cu clasele I-IV, fără personalitate juridică, sunt în satele Alba - comuna Izvoarele, Caugagia - comuna Baia şi Dunavăţi de Sus - comuna Murighiol. De la anul, elevii care învaţă la acest şcoli vor fi transportaţi la unităţile de învăţământ din centrele de comună.

"Ca urmare a caracterului de unicitate, anul şcolar viitor se vor menţine 25 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, fără ca acestea să îndeplinească condiţiile impuse de Legea educaţiei, potrivit cărora se constituie unităţi cu personalitate juridică şcolile care au cel puţin 150 de copii la nivel preşcolar şi cel puţin 300 de preşcolari şi elevi din celelalte nivele", a declarat inspectorul general Doru Marian Căpriţă, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).   

În Tulcea, există acum 81 de şcoli cu personalitate juridică şi 74 de unităţi structură fără personalitate juridică.

×
Subiecte în articol: inchidere scadere şcoli Tulcea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close