Antena 3 CNN Actualitate Tun de 100 de milioane de euro la Poşta Română. Gaura a fost făcută în 2009-2011, în timpul Guvernului Boc

Tun de 100 de milioane de euro la Poşta Română. Gaura a fost făcută în 2009-2011, în timpul Guvernului Boc

Tun de 100 de milioane de euro la Poşta Română. Gaura a fost făcută în 2009-2011, în timpul Guvernului Boc
de O.P.    |    02 Iul 2012   •   06:41

Corpul de Control al Guvernului a finalizat un control la Poşta Română şi la succursala acesteia, Fabrica de Timbre şi au descoperit pierderi în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Gaura a fost făcută în perioada 2009-2011 sub mandatul Guvernului Boc.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica a declarat că toţi cei care se fac vinovaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice vor plăti. Mai mult decât atât, Corpul de Control va sesiza DNA pentru neregulie găsite în activitatea financiară a Poştei Române. 

Pierderile au fost înregistrate în perioada 2009-2011 prin acordarea de contracte unor firme apropiate PDL. Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor a spus acum două luni că Poşta Română a fost "a fost furată mult şi sistematic" de către fostul guvern. În sprijinul acestor afirmaţii au venit sumele din bugetele de venuturi şi cheltuieli aprobate de consiliul de administraţie al Poştei şi pentru care persoanele găsite vinovate vor fi acuzate de abuz în servciciu contra intereselor publice.

Tot din raportul Corpului de Control aproape 90.000 de euro au fost atribuiţi prin contract, unei firme care ar avea legătură cu fostul director al Poştei Române, Daniel Neagoe. Un al contract păgubos a fost cu o firmă ce trebuia să asigure facilitatea plăţilor prin POS-urile din ghişeele Poştei, contract ce a avut o valoare de 5 milioane de euro. Şi Fabrica de Timbre a fost păgubită pe vremea Guvernului Boc prin mai multe contracte. în special pentru achiziţionarea de hârtie.*

Nu mai puţin de 12 contracte dubioase încheiate cu două firme, pentru cumpărarea de 910 tone de hărtie, au adus o cheltuială fabricii de 1,5 milioane de euro. Executivul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru gravele nereguli descoperite de Corpul de Control al Guvernului, în activitatea Poştei Române dar şi a sucursalei acesteia, Fabrica de Timbre.




×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close